FREDAG 14 JANUARI 2022


Foto/källa: Hasse Eriksson/Kulturaktiebolaget

Svenne Rubins instiftar Epa-traktorns dag – Vill bygga broar mellan generationer

Svenne Rubins slår ett slag för EPA-kulturen och instiftar EPA-DAGEN den 15 januari.
- Det är payback time, säger Svenne. Är det någonstans vår musik levt och överlevt så är det i EPA-traktorerna

Svenne Rubins har alltid strävat efter möten mellan människor. Förhoppningen med den här dagen är att vuxenvärlden och EPA-kulturen ska mötas:

- Vi vuxna har så lätt att generalisera: Dom bara buskör och spelar hög musik! Visst kan det vara så ibland, men långt ifrån alltid, säger Svenne.

Han hävdar att EPA-gängen ofta får skulden för vad de med ”riktiga” bilar gör. Han har själv vaknat mitt i natten av musik i 120 dB-nivån. Det har hänt att han åkt ner till centrum halvfyra på natten och pratat med ungdomarna:

- Det handlar inte om några oresonliga värstingar, säger han. Har man anläggningar som finns idag i sina bilar så är det frestande att skruva på. Det måste man få göra ibland, men inte mitt i natten!

Svenne tror och hoppas på att de två världarna kan mötas:

- EPA-traktorerna har blivit dagen ungdomsgårdar i takt med att de gamla stängts. Vi får acceptera att ungdomarna vill träffas – dom i sin tur får acceptera att vi vill sova om nätterna. Det handlar om sunt förnuft.

Svenne Rubins hoppas med EPA-DAGEN att ungdomarna känner att de både tillhör och tillför samhället något. Att det skapas möten mellan dem och vuxenvärlden där varje part får framföra önskemål gentemot varandra.

Dagen till ära släpper Svenne Rubins rock´n´roll-stänkaren HAN HAR BYTT RELÄ med EPA-tema. Förhandslyssna här!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Kulturaktiebolaget