MÅNDAG 10 JANUARI 2022


Foto/källa: Lidköpings kommun

Stort intresse för De la Gardiegymnasiet

Efter det lyckade öppna huset i höstas verkar intresset för gymnasiestudier på De la Gardiegymnasiet större än någonsin.

- Det är ett högt tryck på flesta programmen och påfallande många intresserade elever kommer från Skara och Vara. Det verkar som många ungdomar vill till en större skola och skapa nya kontakter säger Magnus Thilén, gymnasiechef. Det är lättare att göra en stor skola liten än tvärtom, man kan som elev på DLG träffa enormt mycket folk eller också välja att till största delen hålla sig till programmets studielandskap och salar.

Det strömmade in bokningar av skuggning från elever i årskurs 9 efter det öppna huset i höstas och i stort sett alla skuggningstillfällen innan jul var uppbokade.

Gymnasievalet är i gång

Mellan terminsstart och 1 februari pågår gymnasievalet.

- Det finns fortfarande möjlighet för elever som är osäkra att boka skuggning och följa en klass på gymnasiet en halv eller hel dag för att få mer information om programmet och också en känsla för utbildningen berättar Magnus Thilén.

Populärt med LIU bandy, fotboll och ishockey

Det är också ett stort intresse för LIU, det lokala idrottsgymnasiet, med bandy, fotboll och ishockey. LIU går att kombinera med samtliga nationella program på skolan och motsvarar 200 studiepoäng. Ett informationsmöte om upplägget för LIU är planerat till den 19 januari.

- Vi ser verkligen framemot gymnasievalet, efter så mycket positiv feedback, skuggningsbesök på programmen, mail och telefonsamtal säger min känsla mig att DLG aldrig varit så populärt som det är just nu avslutar Magnus Thilén, gymnasiechef.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Lidköpings kommun