SÖNDAG 28 NOVEMBER 2021

Våren 2022 hos idrottshistoriska sällskapet

En lokal fotbollslegendar, en OS-cyklist och en mångårig sportjournalist.
Där har ni i sammanfattning det utbud som väntar våren 2022 hos Götene idrottshistoriska sällskap.

Fredrik Larsson är ordförande i sällskapet och han berättar att vårens upplägg liknar de tidigare säsongerna. Man ordnar månadsvisa idrottscaféer (februari, mars och april). Därtill Sportbänk där upplägget är att man träffas för att prata sport över en fika.

-Det är viktigt att påpeka att allt som vi ordnar är öppet för alla, även icke medlemmar, fortsätter Fredrik.
Idrottscaféerna är tredje tisdagen i varje månad och även för Sportbänk har man en fastslagen dag, första onsdagen i respektive månad under säsongen.

Tongivande anfallare

Vid vårens första idrottscafé den 15 februari kommer Bosse Persson att berätta om sitt idrottsliv. Bosse är född i Stockholm men kom i ung ålder till Skara. Under många år var han en tongivande anfallsspelare i Götene IF, bland annat när man gick upp i division tre efter serieseger 1969 med Arne Selmosson som spelande tränare.

-Inför att Arne skulle börja träna Götene så hade han som krav att de skulle värva mig från Skara, och så skedde, har Bosse berättat tidigare.

Handboll är den andra stora sporten i Bosses liv, och det kommer förstås också att tas upp.

Viktig kugge

Exakt en månad efter det första idrottscafé väntar nästa, den 15 mars, där cyklisten Jan-Åke Ek gästar. Han var en viktig kugge i Fåglumbrödernas framgångsrika lagtempolag. Han var uttagen som reserv till OS i Mexiko City 1968.

Vårens idrottscaféer avslutas med Lennart Persson, mångårig sportjournalist med bland annat närmare 20 år på Göteborgs-Posten. Lennart är uppväxt i Hangelösa där han spelat både handboll och fotboll.
-Vi kan säkert förvänta oss en och annan anekdot från Lennarts långa gärning inom sportjournalistiken, förmodar Fredrik Larsson om kvällen den 19 april.

Höstsäsongen för idrottshistoriska sällskapet omfattar månaderna september, oktober och november.

Fredrik Larsson
Götene idrottshistoriska sällskap