FREDAG 26 NOVEMBER 2021


Julkulan på Hertig Johans Torg är en del av Stad i ljus i Skövde - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Stad i ljus och julmys i Skövde centrum

Idag invigs Stad i ljus och i helgen startar Julmys i Skövde centrum, två evenemang som verkligen sätter stämningen inför julen i Skövde.

Vad passar bättre när mörkret som gör oss trötta och ruggiga lagt sig, än en vackert upplyst stad? Under Stad i ljus som sträcker sig från 26 november 2021 till 26 februari 2022 går det att njuta av ljusinstallationer kring Hertig Johans torg, en upplyst fontän i kyrkparken och ljus vid Kulturhustorget.

Genom ljus, kultur och upplevelser förenas nytta med nöje och det blir både tryggare och mysigare att uppleva Skövde. Vid invigningen åker Skövdes egen ljusfe runt i sin vagn och tänder upp allt som ska lysa under de kommande tre månaderna. Inne på köpcentret Commerce öppnar ett vinterlandskap och på Hertig Johans torg serveras varm dryck, säger Katarina Blad, evenemangsansvarig på Next Skövde.
På Kulturhustorget bjuds det på ett sprakande scenprogram med eld, speglar, LED-ljusinstallationer, dans och musik. Sveriges främsta eld-och ljusshowsartister gästar Skövde och bjuder på spektakulära nummer och det blir musikframträdanden av Skövde Musikskola, Göteborgsoperan och Zara-kören. På Rosa husets innergård bjuder Frälsningsarmén på soppa, det blir julmarknad och även vintersalong i Rosa huset. Ljusvandringen släpps även i appen Skövde Street Museum idag den 26 november.

När ljusfen tänt alla ljusinstallationer och invigningen är över så startar Kulturveckan i Skövde – en vecka full med kulturevenemang för alla smaker såsom konserter, konst, prova på aktiviteter, marknader och föreställningar.

Under fyra helger i december blir det också Julmys i centrum med olika aktiviteter i Skövdes stadskärna - Knallar på torget, en levande julkrubba, körer och ponnyridning kommer att skapa en riktigt mysig julstämning under adventshelgerna i Skövde.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde