FREDAG 26 NOVEMBER 2021


Skoda Enyaq iV - Foto: Stefan Nilsson

Årets familjebil 2021 – Skoda Enyaq iV

"Rymlig och klurig med smarta lösningar samt hög komfort". Det var bland annat detta som juryn för Tidningen Motorförarens utmärkelse Årets familjebil fastnade för när de valde årets vinnare. Med två rösters marginal tog elbilen Skoda Enyaq iV hem titeln Årets familjebil 2020. Det är sjätte gången som Skoda vinner den prestigefyllda utmärkelsen.

Årets familjebil 2021 – Skoda Enyaq iV

Med två rösters marginal tog elbilen Skoda Enyaq iV hem titeln Årets familjebil 2020. Det är sjätte gången som Skoda vinner den prestigefyllda utmärkelsen.

–Vi på ŠKODA är otroligt stolta över att få ta emot den här utmärkelsen i ett starkt finalfält, säger Hanna Westrin, press- och sponsoransvarig på Skoda Sverige.

– Det känns roligt att ha en så kompetent och rymlig bil som passar en bred målgrupp, särskilt barnfamiljen som numera kan köra fossilfritt. Vi hoppas att fler ska upptäcka fördelarna – framför allt de ekonomiska – med ENYAQ iV framöver.

Av de nio namnkunniga motorjournalisterna i Motorförarens jury röstade flest på elbilen Skoda Enyaq iV. På andra- och tredjeplats kom ytterligare två elbilar. De var Hyundai Ioniq 5 med tre röster och MG Marvel R med en röst. Det här var första gången som tre elbilar hamnade i finalen av Årets familjebil.

Det juryn fastnade för var bland annat: rymlig och klurig med smarta lösningar samt hög komfort. Enyaq iV är i det här gänget det förnuftigaste valet för barnfamiljen som vill ta steget till en elbil.

Alla nio motorjournalisters motiveringar samt mer om Skoda Enyaq iV, finns att läsa i Motorföraren nr 7–2021.

Kriterierna för Årets familjebil lyder att den ska vara praktisk, säker, ekonomisk, samt ha bra miljöprestanda. Dessutom ska vinnaren börja säljas under året.

Fakta Årets familjebil:

- Motorförarens utmärkelse Årets familjebil har delats ut sedan 1996.

- I juryn sitter alltid några av Sveriges mest lästa och kunniga motorjournalister.

- Med utgångspunkt från kriterierna, ska de välja sin favorit bland bilar som börjar säljas under året, samt motivera sina val.

Alla vinnare genom åren:

Jurymedlemmar:

Mikael Stjerna (Teknikens Värld)
Robert Collin (Aftonbladet)
Jan-Erik Berggren (Expressen)
Johannes Gardelöf (Bilnyhetsbyrån CNP)
Alrik Söderlind (Auto Motor & Sport)
Anders Helgesson (Vi Bilägare)
Stefan Nilsson (Motorjournalist)
Mia Litström (Cars & Watches for Ladies)
och Mikael Lindberg (Motorföraren)


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: MHF