TORSDAG 25 NOVEMBER 2021

Flexbiljetten - ett flexiblare sätt att resa i regionen

Vad gör den som reser oregelbundet men ändå vill vara redo och ha en schysst deal på resor på Västtrafik utan att investera i ett månadskort eller köpa enkelbiljetter?

Den 30 November lanseras Västtrafiks Flexbiljett - ett opersonligt rabattkort i form av ett flexibelt dagperiodkort i Västtrafik To Go appen.

Biljetten innehåller tio stycken 24-timmarsbiljetter som kan användas inom 30 dagar och kommer kunna köpas i appen Västtrafik To Go.

Skräddarsytt för dig som reser 2-3 dagar i veckan och gäller på buss, båt, spårvagn och tåg.

- Pandemin har resulterat i nya behov och vanor där fler jobbar hemma samt att cykel och bilåkandet ökat. Nya vanor som vi både vill uppmuntra och erbjuda alternativ till. Efter en kundundersökning kring vilket alternativ som skulle vara mest attraktivt tog vi beslut av att lansera ett nytt flexiblare biljettalternativ - flexikortet, säger Ulrika Frick, Ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Biljetten är perfekt för ungdomar eller familjen som vill dela ett kort sinsemellan för spontana, oregelbundna resor. Studentrabatten gäller och något som ligger mellan enkelbiljett och månadskort har efterfrågats länge av studentföreningar där många har ett mer flexibelt resande med kollektivtrafiken. Förhoppningen är även att det här ska kunna locka fler att cykla till jobbet i kombination med kollektivtrafiken och självklart en uppmuntran till vanebilisten att ställa bilen lite oftare.

- Tanken med flexibiljetten är att skapa ett prisvärt, smidigt resande som är anpassat till den mer oregelbundna resenären eller besökaren under en begränsad period”, säger Peter Hermansson, ordförande för Västtrafik.

Flexibiliteten är personlig och går ej att låna ut eller användas av fler resenärer samtidigt.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: GrönBlå Samverkan i Västra Götalandsregionen