ONSDAG 24 NOVEMBER 2021

Cyril Hellman släpper "Stefan Jarl - En intervjubok 2005-2021"

Stefan Jarl slog igenom 1968 med filmen Dom kallar oss mods och vann en miljonpublik med den minst lika utmanande fortsättningen Ett anständigt liv. Internationellt anses han vara en av världens främsta dokumentärfilmare och har bland annat erhållit en Felix, Europas motsvarighet till Oscar, för Det sociala arvet och IDA Award, det mest prestigefyllda dokumentärfilmspriset, för Hotet. Hans filmer har även belönats med fyra Guldbaggar. I den här intervjuboken berättar Stefan Jarl om sitt liv och diskuterar fundamentala frågor kring det kreativa skapandet. Vilken är konstens uppgift? Vad är det bakomliggande motivet till att göra film? Vilken är konstnärens roll i samhället?

Författaren och journalisten Cyril Hellman började intervjua Stefan Jarl 2005 vilket resulterade i Stefan Jarl en intervjubok som släpptes 2008 och hyllades av kritiker. Sedan dess har Cyril Hellman fortsatt att intervjua Stefan Jarl varefter denne har fortsatt att göra mer eller mindre unika och banbrytande filmer som alla säger något viktigt om vår tid. Resultatet är en kraftigt reviderad ny intervjubok ur hela Stefan Jarls omfångsrika karriär.

Även Jarls medarbetare och huvudrollsinnehavare intervjuas; Lukas Moodysson, Cordelia Edvardson, Jonas Åkerlund, Mikael Persbrandt, Ricky Bruch, Eva Röse, Thommy Berggren, Thorsten Flinck med flera.

Boken ges ut av Stevali Fakta.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Stevali Sales