MÅNDAG 15 NOVEMBER 2021


Foto/källa: Vedum Kök & Bad

Vedum utvecklar ytbehandlingen – investerar 35 miljoner i nya maskiner

Med en allt större efterfrågan på svensktillverkad inredning i ryggen, satsar Vedum Kök & Bad nu ordentligt i sin fabrik i Vedum. Det är ytbehandlingsavdelningen som utvecklas och byggs om – en viktig satsning som möter upp trenden med allt fler kulörer i våra hem. ”Jag hoppas att det sänder ut en tydlig signal om att svenskproducerat är framtiden”, säger Magnus Efraimsson, VD och ägare till Vedum Kök & Bad. Nyinvesteringarna väntas vara fullt i drift hösten 2022.

Sveriges största familjeägda företag i sin bransch, Vedum Kök & Bad, har funnits i det västsvenska samhället Vedum sedan 1919. Ägarfamiljen har valt att behålla tillverkningen på orten – och satsar kontinuerligt på att utveckla den 32 000 kvadratmeter stora fabriken. Här tillverkas kök, badrum och förvaring till tusentals svenska hem årligen. Nu görs en investering i fabrikens ytbehandlingsavdelning, med allt från inköp av maskiner till ombyggnationer och förändrade och mer hållbara arbetssätt.

– För oss är det självklart att satsa på vår produktion här i Vedum. Vi hör hemma här. Vi märker dessutom att allt fler kunder efterfrågar svenskproducerad inredning – vilket ju är fantastiskt! Investeringen i vår ytbehandlingsavdelning innebär att vi kan möta kundernas allt större efterfrågan på kulörer i hemmet, säger Magnus Efraimsson, VD, Vedum Kök & Bad.

Satsningen på ytbehandlingen påbörjas i år och väntas vara färdig och i drift hösten 2022. Pengarna investeras i en förbättrad anläggning med bland annat en ny kantförslutningsmaskin, sprutautomat med högtork, nya sprutboxar i ett nytt ren- och färgrum, men också i nya och mer hållbara arbetssätt. I slutändan innebär satsningen en kvalitets- och kapacitetshöjning, som kommer att märkas såväl i vardagen i fabriken som i Vedums slutprodukter.

Att satsningen görs just på ytbehandlingen är ingen slump. På senare år har efterfrågan på inredning i olika kulörer fullkomligen exploderat.
– Det känns kul att utveckla vår verksamhet i ett hållbart och långsiktigt håll, och jag hoppas att det sänder ut en tydlig signal att vi fortsatt vill utveckla företaget och vår produktion här i Sverige, säger Magnus Efraimsson, VD, Vedum Kök & Bad.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Vedum Kök & Bad