FREDAG 12 NOVEMBER 2021


Foto/källa: Lärargalan pressbild

Årets bästa högstadielärare finns i Lidköping

I år har 45 000 elever nominerat över 10 000 lärare i totalt 190 kommuner till Lärargalan. En av de fyra pristagarna är Årets högstadielärare: David Lugner.
– Min uppgift är att skapa en framtidsvision för mina elever och få dem att upptäcka världen.

För sjätte året i rad har elever från hela landet nominerat sina skickliga lärare till Lärargalan. På grund av pandemin är själva galafesten inställd. Istället hyllas årets fyra pristagare med en tv-sändning där lärarna överraskas med elever och tv-team.

Årets högstadielärare är SO-lärare på° Rudenschöldskolan i Lidköping kommun. Eleverna beskriver honom som anledningen till att de har hittat sitt kall i livet.
– Tack vare David känner jag mig viktig och har en roll i samhället, säger eleven Bessan som endast bott i Sverige sex år.

Idag är några av Davids före detta elever gymnasieelever och de menar att det är tack vare honom de läser vidare på program som han inspirerat dem till.
– Min uppgift är att ge eleverna de bästa förutsättningarna, säger David Lugner.

Eleverna berättar att David tar in verkligheten i sin undervisning och därför skapar en större förståelse kring ämnet. Dessutom är det lättare att relatera till kunskapen om den sätts i ett sammanhang.
– I början av varje lektion så ser vi alltid på nyheterna och sedan förs en diskussion kring händelserna, säger David Lugner.

Det sista viktiga kriteriet för att lyckas är, enligt David, att älska sina ämnen. Det sprider sig till eleverna. När David rör sig i klassrummet blir han nästan svettig för att han är så engagerad när han talar inför klassen, berättar eleverna.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Stiftelsen Lärargalan