TORSDAG 11 NOVEMBER 2021


Foto/källa: Destination Läckö-Kinnekulle AB

Vintergatan Hällekis bjuder in till julstämning!

Den 13-21 november, en dryg månad före jul, förvandlas det mysiga lilla samhället Hällekis på Kinnekulle till en stämningsfull julmarknad! Ta tåget till Hällekis station och upplev Sveriges vackraste tågsträcka samtidigt som ni på ett smidigt och hållbart sätt tar er hela vägen fram till hjärtat av Vintergatan.

Falkängen är en av Sveriges bäst bevarade bruksgator och Nordens största hantverksby, som tillsammans med Hällekis samhälle bjuder in till det årliga evenemanget Vintergatan. Här har ni chansen att hitta den unika, handgjorda julklappen eller kanske unna er själva något riktigt fint!

I år gästspelar Kinnekullegården i kaffestugan och bjuder på en första smak av julen. Den hållbara butiken Naturligtvis i stationshuset i Hällekis håller öppet alla dagar och erbjuder ett stort utbud av ekologiska och rättvist tillverkade produkter. Missa inte heller att besöka Handens Hus i Medelplana, med unika julklappar bland antikt, handvävt och textil. Under Vintergatan finns dessutom Marika Beutlers keramik och Kinnekullebrodöserna på plats hos Handens Hus!

Under helgerna är det extra fokus på barnen. Då finns tomten på plats och tar gärna emot deras önskelistor. Det finns även möjlighet att prova ponnyridning på lördagarna. Barnen kan delta i Busbingot under hela veckan, genomatt leta efter symbolerna som gömmer sig runt omkring i Falkängen.

Vintergatan Hällekis är ett samarbete mellan Falkängens hantverksby, Coop Hällekis, Naturligtvis, Handens hus, Destination Läckö-Kinnekulle och Götene kommun med stöttning av flera sponsorer.

Varmt välkomna att besöka Vintergatan Hällekis för att hitta årets första julstämning!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB