MÅNDAG 8 NOVEMBER 2021


I februari genomförs Nationella Seniorcupen på Billingen som ett för-SM inför SM-veckan vinter 2023 - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

SM-veckan vinter arrangeras i Skövde den 30 januari till 5 februari 2023

Då är datumen fastställda för SM-veckan vinter i Skövde. Den 30 januari till 5 februari 2023 kommer arrangemanget att gå av stapeln. Redan nu är planeringen i full gång och många aktiviteter väntar i Skövde det närmaste året.

Nu har Riksidrottsförbundet fastställt att SM-veckan vinter 2023 kommer att arrangeras i Skövde vecka 5. Alla specialidrottsförbunden har till mitten av november på sig att anmäla sitt intresse för att arrangera ett SM under veckan. I februari 2022 kommer det sedan vara klart vilka idrotter som kommer att vara på plats i Skövde utöver längdskidåkning.

- Förberedelserna är i full gång och vår målsättning är att ett 20-tal idrotter kommer att arrangera sina SM under veckan i Skövde, varav vi hoppas på 2-3 paraidrotter, säger Micael Worbin, projektledare för SM-veckan vinter i Skövde.

Nu påbörjas också arbetet tillsammans med det lokala föreningslivet. I februari genomförs Nationella Seniorcupen på Billingen som ett för-SM. Arrangör är Billingens Skidallians och under tävlingen kommer man att testa start/mål och delar av tävlingsbanan.

- Nationella Seniorcupen blir ett bra genrep för oss i Billingens Skidallians. Vi ser verkligen fram emot att få ta emot Sverigeeliten i längdskidor både 2022 och 2023 och visa upp vårt fantastiska Billingen, säger Magnus Ramsin, Billingens Skidallians.

Parallellt startas planering av de arrangemang som ska ringa in SM-veckan och göra den till en riktig folkfest. Under feb/mars kommer inspirationsföreläsningar och prova-på-aktiviteter ihop med allmän information om SM-veckan att arrangeras i Skövde Kulturhus, Timmersdala och Värsås.

- Kultur i Skövde kommer att stå bakom flera arrangemang både före SM-veckan och vara arrangörer av folkfesten under själva SM-veckan. Det blir ett fantastiskt tillfälle att bjuda på en helhetsupplevelse för Skövdeborna och tillresta besökare. Först ut blir inspirationsföreläsningarna och prova-på-aktiviteterna där vi vill skapa delaktighet och ge Skövdeborna möjlighet att lära känna SM-veckan, säger Jenny Skarstedt, kulturchef Skövde kommun.

Under våren går sedan arbetet in i genomförandefas tillsammans med Riksidrottsförbundet och SVT.

- Att anordna SM-veckan är vårt sätt att bidra till att idrotten lyfts fram och har möjlighet att fortsätta utvecklas. Ett aktivt föreningsliv ligger oss varmt om hjärtat, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde. Hon fortsätter: - Vi vet att det finns ett stort idrottsengagemang hos Skövdeborna och vi hoppas att de ska känna en stolthet över att vi tillsammans får möjligheten att vara värdar för det här evenemanget.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde