MÅNDAG 8 NOVEMBER 2021

Lotus Hotel Group välkomnar den modernistiska pärlan Hotel Billingehus till hotellfamiljen!

Lotus Hotel Group tar Hotel Billingehus in i framtiden som nya ägare till verksamhet och fastighet. Med sitt spektakulära och natursköna läge på berget Billingen i Skövde och med ditt unika utbud av aktiviteter och friluftsliv kommer det historiska hotellet att utvecklas till en av södra Sveriges främsta destinationer för människors välbefinnande, nöjen och möten. En naturlig samlingsplats inte bara för Skövde utan för alla i Skaraborg.

Hotel Billingehus blir Lotus Hotel Groups fjärde destination, tillsammans med Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Arken Hotel & Art Garden Spa och Eggers Hôtel & Restaurang. För över 50 år sedan skrevs det första bladet i Billingeområdets historia som destination när makarna Sandberg tog initiativet till Billingehus med omgivningar, som stod klart 1970. En historia och en vision om en destination ”för själ och hjärta” som nu förs vidare.

- Vi är glada och stolta över att få välkomna Hotel Billingehus till vår hotellfamilj, berättar Lars-Olof Oskarsson, ägare och VD för Lotus Hotel Group. Billingehus är en hotellikon med en unik historia och en vidunderlig utsikt över Skaraborgsslätten. I en positiv och nära dialog med Skövde kommuns ledning så känns det naturligt och spännande att ta sig an denna resa för att skapa ett nav i södra Sverige för människors rekreation, nöjen och möten. En spännande kommun med ett starkt näringsliv, högskola och med ambitioner! Vi ser fram emot att med det lokala näringslivet, branschkollegor och naturligtvis de verksamma på berget stärka Skövde som helhet. Mål är att utveckla denna arkitektoniska stilikon och med vårt engagemang skapa en destination för framtiden.

Lotus Hotel Group övertar verksamhet under mars 2022, varefter hotellet kommer att vara stängt inför beräknad återöppning under 2023.

- Nu väntar en intensiv och spännande tid av utveckling och förädling och vi ser fram emot den dag vi än en gång kommer att välkomna såväl tillresande från hela Sverige som Skövdebor och Skaraborgare upp på berget! säger Lars-Olof Oskarsson.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Lotus Hotel Group