TISDAG 2 NOVEMBER 2021


Shoppinghelgen i Skövde är ett samarbete mellan handeln och Next Skövde - Foto/källa: Next Skövde

Skövde laddar för Shoppinghelg 5-7 november

Den 5-7 november blir det shoppinghelg i Skövde då butikerna lockar med erbjudanden, trivsel och happenings. Evenemanget som är ett samarbete mellan handeln i Skövde och Next Skövde är en del i satsningen att få i gång handeln igen efter nedgången i och med pandemin.

- Handeln har drabbats hårt under pandemin och är ett av de tre områden som pekats ut för insatser i det extra uppdrag som Next Skövde fått av Kommunstyrelsen. Handelsområdena har varit delaktiga till att forma shoppinghelgen, där vi sätter fokus på att handeln ska fortsätta vara en del av ett levande Skövde, säger Katarina Blad, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Skövdes tre handelsområden City/Commerce, Elins Esplanad och Stallsiken medverkar i Shoppinghelgen, alla tre med olika utbud och lägen. I City och på Commerce kan besökarna strosa mellan butiker, restauranger och caféer i stadskärnan, på Skövdes största handelsgalleria Elins Esplanad finns ett stort utbud av butiker under tak och på Stallsiken finns de flesta av Skövdes sällanköpsbutiker.

För att underlätta för besökarna att ta sig runt mellan de olika handelsområdena kommer det att finnas möjlighet att gratis ta sig runt med buss och tåg. En specialbeställd buss med bussvärdar kommer att gå från Resecentrum en gång i halvtimman och ett turisttåg transporterar besökarna från Arenan till Hertig Johans torg frekvent under helgen.

- Det blir ett sätt att knyta samman de olika platserna samtidigt som det blir mer hållbart och förenklar parkeringssituationen, säger Katarina Blad.

Under samma tid som Shoppinghelgen pågår också Spooky Skövde – höstlovsaktiviteter samlade under ett mysrysigt paraply fyllt med aktiviteter för de unga.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde