ONSDAG 22 SEPTEMBER 2021

VGR lägesrapport: Minskning av antal fall covid-19 i Västra Götaland

För första gången på tio veckor minskar antalet nya fall av covid-19 i Västra Götaland. Under vecka 37 konstaterades 1 433 nya fall, vilket är 22 procent färre än föregående vecka. ”Pandemin är inte över, jag vill betona det”, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Det är första gången på två månader som antalet bekräftade fall minskar i Västra Götaland. En tredjedel av de 1 433 fallen är i åldersgruppen 10 till 19 år.

Den 29 september tas många nationella restriktioner bort, till exempel begränsningarna för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning. Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån tas också bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas.

Smittskyddsläkaren i Västra Götaland betonar dock att det fortsatt är viktigt att vara mycket medveten om att vi lever i en pandemi.

– Pandemin är inte över, jag vill betona det. Smittspridningen är fortfarande hög bland yngre. Väldigt många i samhället är ovaccinerade eller har ännu inte fått sin andra dos. Till alla som ännu inte vaccinerat sig har jag bara en uppmaning – vaccinera er nu, säger Thomas Wahlberg.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västra Götalandsregionen