TISDAG 21 SEPTEMBER 2021

VGR skickar vaccinations-sms till invånare mellan 16-49 år

Den 22 september får en kvarts miljon västsvenskar ett sms från Västra Götalandsregionen med information om vaccinering mot covid-19. Syftet är att få fler att vaccinera sig.

Utskicket riktas till invånare mellan 16-49 år och drygt 245 000 mottagare får morgondagens sms. Budskapet är vikten av att vaccinera sig för att skydda sig mot allvarlig sjukdom.

– Det är av största vikt att så många som möjligt nu vaccinerar sig. Vi vill påminna om hur lätt det är att boka tid eller hitta en drop-in. Efter 11 oktober minskar antalet vaccinatörer och då blir det inte lika lätta att hitta en tid. Så passa på nu, säger Kristine Rygge.

Utskicket går även till invånare som redan har vaccinerat sig.

– Genom att skicka ut ett erbjudande via sms når vi en bred målgrupp. Vi har ingen möjlighet att sortera personer utifrån om de är vaccinerade eller inte och ber om förståelse för det, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.

Hittills har 81 procent av invånare över 16 år i Västra Götaland fått minst en dos vaccin och 69 procent har fått två doser. I åldersgruppen 16-49 år finns det i dagsläget omkring 200 000 personer som är ovaccinerade.

Telefonnumren för morgondagens sms-utskick är hämtade från Folktandvårdens journalsystem.

Hitta tider och drop-in för vaccination

Tider och platser för vaccination: 1177.se/Vastra-Gotaland


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västra Götalandsregionen