MÅNDAG 20 SEPTEMBER 2021

Chalmers studenter till Hällekis

Under hösten 2021 kommer masterprogramstudenter arbeta med Hällekis i Götene kommun i samband med kursen "Planning and design for sustainable development in a local context".

Mastersstudion ”Planning and design for sustainable development in a local context” är en terminslång kurs på Chalmers arkitekturskola.

Kursen har de senaste 20 åren arbetat med utveckling av olika platser och kommuner i Västragötalandsregionen och samlar studenter från hela världen. Studenterna arbetar under kursen med inventering och analys och tar därefter fram utvecklingsstrategier och fördjupningsprojekt som visar hur en hållbar utveckling kan se ut.

Under hösten 2021 kommer kursen i samarbete med Västra götalandsregionen arbeta med Åstol och Dyrön på Tjörns kommun, Fåglavik i Herrljunga kommun och Hällekis i Götene kommun.

Tema för 2021 är – ANOTHER COUNTRYSIDE IS POSSIBLE

Målsättningen är att arbetet bidrar till att kritiskt diskutera och visa på konkreta förslag till förändring för en hållbar utveckling i lokalsamhället med utgångspunkt i att minska miljö- och klimatpåverkan och säkerställa en rättvis inkludering och fördelning av resurser.

Värd för studenterna är Götene kommun och projektet Kultursystem Kinnekulle.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun