FREDAG 17 SEPTEMBER 2021


Pressbild

"Sigrid och Draken" familjekonsert i Husaby biskopsborg

Vikingatida sagor, kvinnliga krigare och draklegender vävs samman till en spännande familjeföreställning med riksspelmannen Anna Rynefors.

I föreställningen träffar vi Sigrid och draken, men även Sigrids farfar och hennes häst Grane, fåglar som sjunger och smeden som smider svärdet som ska bekämpa draken. Vi lär oss att man kan göra nästan vad som helst om man bara vågar försöka och att man ALDRIG ska väcka en drake som sover!

I föreställningen får barnen interagera och driva handlingen framåt, sjunga tillsammans med spännande muskinstrument, men störst fokus ligger på att klara av känslor som rädsla och mod.

År 2005 fick Anna Rynefors titeln riksspelman och är fortfarande den enda kvinna som spelat till sig titeln på svensk säckpipa! Med utgångspunkten i fiolen, spelar hon även förvånansvärt många fler musikinstrument! Med nyckelharpa, svensk säckpipa, medeltida fiddla, slagverk, harpa, vikingatida lyra och sång kan hon underhålla sin publik.

- För mig är mötet med publiken alltid i centrum - vare sig jag möter en barnpublik eller står på en stor scen framför vuxna människor. Att skapa en gemensam upplevelse där vi som är i rummet får ta del av något större tillsammans. Uppleva magi, tidsresor, saga, musik, och skratt.

Datum och tid: lördag 25 september klockan 13.00 och klockan 15.00

Plats: Husaby biskopsborg
Borgruinen är inte uppvärmd så tänk på att ta kläder som passar dagens väderlek.

Biljetter 50 kronor: Köp online hos Nortic eller hos medborgarkontoret 0511-38 60 01.

Tillgänglighet:
Ingången till borgen har flera höga trappsteg och är inte lätt tillgängligt för presoner med fysisk funktionsnedsättning. Kontakta arrangören 0511-38 60 50 så vi kan förbereda på bra sätt.

Musik på slott och herresäten arrangeras i samarbete med kultur och fritid Lidköpings kommun och ABF, och med stöd av Västra Götalandsregionens kulturnämnd.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun