ONSDAG 15 SEPTEMBER 2021


Första spadtag kvarteret Porslinsblomman - Foto: Swebostad

Swebostad byggstartar i Askeslätt, Lidköping

I Lidköpings populära stadsdel Askeslätt, etapp 2, kommer Swebostad att bygga 20 radhus i bostadsrättsform. Försäljningen gick över förväntan och sålde slut inom loppet av en vecka. Nu har Swebostad satt spaden i backen för byggnationen.

I samarbete med Svensk Fastighetsförmedling i Lidköping såldes samtliga radhus på rekordtid. Intresset var mycket stort och vår variation på radhus med ett och två plan mötte marknadens efterfrågan. I veckan som gick tog projektutvecklare Erik Dahlberg och Fredrick Zandelin, ansvarig för marknad och försäljning på Swebostad, de första spadtagen och byggstartade projektet. Inflyttningen är planerad att påbörjas under kvartal 3 2022.

Radhusen i kvarteret Porslinsblomman har fått ett nytt uttryck jämfört med tidigare uppförda hus i området. Husens nya karaktär är mer sparsmakad och tuffare i framtoningen. Färgsättning är modern samtidigt som den anknyter till områdets ursprung – naturen.

De 20 radhusen är fördelade på åtta enplansradhus á 82 kvm med tre rum och kök och uteplatser i väster samt tolv tvåplansradhus á 106 kvm med fem rum och kök. Alla radhusen har egen trädgård och uteplatser med altaner i trä.

- Härligt att vi nu byggstartar detta fina projekt med våra två prisvärda radhustyper som nu också fått en ny ”kostym”. Området är mycket populärt med närhet till både centrum och Råda friluftsområde. Vi ser mycket fram emot att se detta nya kvarter växa fram, säger Erik Dahlberg, projektutvecklare på Swebostad.

Läs mer om Brf Porslinsblomman; www.swebostad.se/porslinsblomman


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götenehus Group