TISDAG 14 SEPTEMBER 2021


Naturbordet med Galadriel Andersson och Jill Karlsson - Foto: Assar Larsson

Naturbordet till final i SM i utomhusmatlagning

I söndags arrangerade Destination Läckö-Kinnekulle för tredje året i rad en deltävling till SM i utomhusmatlagning i Husaby på Kinnekulle. Tre lag gjorde upp om en plats till finalen i SM i utomhusmatlagning som går av stapeln i Skövde i maj 2022.

Två vänner från Vänersborg, en far och dotter från Lidköping och två kollegor från Karlsborg. En härlig blandning av deltagande lag. På 2,5 timme lagade lagen en trerättersmeny av lokala råvaror. Det fanns bland annat färsk minimajs, kålrabbi, tomater i olika färger och former, mjöl, ramslöksolja, lake, fårfransyska och filliostus att välja på.


Utomhusmatlagning i Husaby - Foto/källa: Destination Läckö-Kinnekulle

- Att sätta ihop en råvarukorg till detta evenemang är inte svårt då vi har så många bra lokala producenter. Det svåra är att välja vilka man ska ha med, säger Malin Johansson Fahlström, Destination Läckö-Kinnekulle.

Juryn som bedömde maten bestod av Petter Nordgren som driver Restaurang Sjöboden i Spiken, Henrik Wiberger som driver Restaurang 1934 i Lidköping och Eva-Maria Friberg som bland annat driver Discover Sweden Tours på Kinnekulle. Tillsammans med metoddomare Sven-Erik Larsson korade de det vinnande laget – Naturbordet från Karlsborg med tävlande Jill Karlsson och Galadriel Andersson som nu får göra upp i finalen.


Juryn - Foto/källa: Destination Läckö-Kinnekulle

Tre rätter som smakade gott, såg goda ut och var upplagt på ett härligt sätt gjorde att de kammade hem segern.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle