LÖRDAG 11 SEPTEMBER 2021


Bild av Free-Photos från Pixabay

SJ inför ett nytt erbjudande på alla snabbtåg, 2 klass Lugn

Den 15 september inför SJ ett nytt erbjudande på alla snabbtåg. Komfort- och prismässigt kommer det nya erbjudandet att ligga mellan 2 och 1 klass och har fått namnet 2 klass Lugn. En resa i 2 klass Lugn passar alla som i lugn och ro vill arbeta, studera eller koppla av under resan.

SJ har tillsammans med sina kunder tagit fram ett nytt kunderbjudande som komfort- och prismässigt ligger mellan 2 och 1 klass och som fått namnet 2 klass Lugn. Konceptet har utformats utifrån de ökande behoven av lugn och ro i samhället. 2 klass Lugn passar alla som i en lugn omgivning vill arbeta, studera eller koppla av under resan. Det nya erbjudandet kommer att finnas som ett val när resenären bokar sin resa med avgång 1 november eller senare. Precis som tidigare väljer resenären det erbjudande som passar bäst, men nu finns det tre erbjudanden att välja mellan: 2 klass, 2 klass Lugn och 1 klass.

I 2 klass Lugn ska samtal ske med dämpad röst, all elektronik vara på ljudlöst och hörlurar användas med en volym som inte stör andra resenärer. Förutom lugn och ro ingår i 2 klass Lugn en enklare frukost på avgångar före klockan 09 och kaffe eller te från bistron under hela resan.

Barnrabatter och SJs barnerbjudande gäller inte i 2 klass Lugn. Studenter och pensionärer har samma rabatter som i 2 klass. Det är inte möjligt att boka gruppresor i 2 klass Lugn.

-Enligt de marknadsundersökningar vi gjort tror vi att 2 klass Lugn kommer att passa många affärsresenärer som tidigare reste i 2 klass och vill ha bra möjligheter att utnyttja restiden till arbete, säger Malin Edhäll, konceptansvarig för 2 klass Lugn.

2 klass Lugn kommer att vara synlig och valbar för resenären när den från och med 15 september köper en resa med avgång 1 november eller senare. SJ kommer inte att placera en resenär i 2 klass Lugn som själv valt att resa i 2 klass.

2 klass Lugn kommer att bestå av en hel vagn i X 2000 och är alltid den andra vagnen räknat från drivenheten. Det innebär att de lugna platserna blir fler på avgångar med X 2000. I vagnen finns informationsdekaler och på dörrarna taktila dekaler. En 2 klass Lugn-vagn känns också igen på att stolarna har blå nackskydd. På övriga snabbtåg finns 28 2 klass Lugn-platser i en tydlig utmärkt del av vagn 2.

-2 klass Lugn är också ett svar på det ökade intresset SJ ser för resor där möjligheten att arbeta, studera eller koppla av ökar. På så vis är 2 klass Lugn också ett alternativ när platserna i 1 klass inte räcker till, säger Malin Edhäll, konceptansvarig för 2 klass Lugn.

En resa i 2 klass Lugn kommer prismässigt att ligga mellan priset för 1 och 2 klass. Precis som för övriga biljetter kommer priset vara rörligt.

Samtidigt som 2 klass Lugn införs 1 november tas Tyst avdelning bort på alla snabbtåg.Detta är en nyhet/pressmeddelande från: SJ