FREDAG 10 SEPTEMBER 2021

Göran Persson delar ut årets innovationspris i Skara

Hållbarhet inom gröna näringar är ämnet för de tävlingsbidrag som lämnats in till SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs Innovationspris. Prisutdelningen sker på SLU campus i Skara onsdag den 29:e september av Swedbanks styrelseordförande och f.d. statsminister Göran Persson.

– Sverige är världsledande inom innovation, det är viktigt att vi får fram nya och banbrytande produkter och tjänster, inte minst inom den gröna näringen som jag själv är involverad i. Jag vill gärna delta och bidra som prisutdelare, speciellt som det handlar om framtida möjliga innovationer som kommer från forskningen. Det känns naturligtvis också bra att flera av de olika Sparbankerna i landet engagerar sig i priser som vill uppmärksamma hållbara forskningsprojekt. Jag ser fram emot en spännande dag i Skara i slutet av september, säger Göran Persson.

Föreläsningen ”Postpandemi – framtidstankar för grön näring” hålls också av Göran Persson, som även deltar i en paneldiskussion med fokus på nya hållbara innovationer.

SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs Innovationspris

Priset ska uppmärksamma forskare, individer, företag eller organisationer som har utvecklat innovativa och hållbara forskningsprojekt eller idéer i samarbete med SLU i Skara. Den totala prissumman är på 100 000:- och kommer att delas mellan ett innovationspris på 75 000: - och ett tillväxtpris på 25 000: -.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: SLU