TISDAG 7 SEPTEMBER 2021


Stationen om platåbergen väckte intresse - Foto: Jessica Bergstrand/Next Skövde

Geokids i full gång på Billingen Skövde

Måndagen den 6 september genomfördes den första av nio Geokids-dagar på Billingen Skövde. Det var drygt 60 barn med personal från Raoul Wallenbergsskolan som var på plats på Billingen för en friluftsdag med fokus på kunskap om allemansrätt, friluftsliv och geologi.

Geokids på Billingen Skövde innebär att alla elever i årskurs 4 erbjuds friluftsdagar på Billingen i september. Skolorna bjuds på busstransport till och från Billingen. På plats utgår aktiviteterna från en lägerplats vid Åsbotorp och Friluftsfrämjandets stuga. Eleverna delas in i grupper där de får besöka fyra stationer med aktivitetsövningar kring eld, knopar, allemansrätten samt får lära sig om hur Billingen föddes ur havet. Ett viktigt inslag är en utomhuslunch tillagad på lokala råvaror över öppen eld.

- Stationen med platåbergen var roligast, där fick man se hur ett vulkanutbrott fungerar, säger Heather Byrne, fjärdeklassare från Raoul Wallenbergsskolan som deltog i den första Geokids-dagen.

Alla skolor i Skövde kommun har tackat ja till att delta i projektet och det innebär att ca 650 fjärdeklassare kommer att delta i friluftsdagar på Billingen Skövde. Projektet Geokids har fått bidrag från satsningen ”Luften är fri” som leds av Svenskt friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket och som syftar till att få fler människor ut i naturen och öka medvetenheten om friluftslivets värden.

- Vi är jätteglada över att alla skolor i Skövde kommun har tackat ja till att delta. Vi ser verkligen fram emot att träffa massor av härliga fjärdeklassare och bjuda dem på kunskap om friluftsliv och allemansrätt och en härlig naturupplevelse, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Geokids är ett koncept framtaget av Platåbergens Geopark som riktar sig mot barn i åldrarna 9-12 år, där fokus ligger på äventyr. På ett spännande och lustfyllt sätt med mycket lekar och uppdrag upptäcker vi tillsammans det som är häftigt med naturen och lär oss intressanta fakta under tiden!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde