TISDAG 7 SEPTEMBER 2021


Destination Läckö-Kinnekulle och Lidköpings kommun är glada att Melodifestivalen 2022 kommer till Lidköping - Foto/källa: Destination Läckö-Kinnekulle

Nu är musikfesten tillbaka!

Vi kan idag meddela att Lidköping och Sparbanken Lidköping Arena återigen har glädjen att stå som värd för en av landets mest populära och efterlängtade musikfester - Melodifestivalen 2022. Hela vecka 8 kommer, om restriktionerna tillåter, att präglas av festligheter och evenemang med den självklara finalen i lördagskvällens direktsända delfinal.

- Att vi för tredje gången får möjlighet att välkomna Melodifestivalen till Lidköping tyder på att Sparbanken Lidköping Arena är en stark aktör på marknaden och en flexibel evenemangsarena som vi kan vara stolta över, säger Andrea Johansson, evenemangsansvarig på Destination Läckö-Kinnekulle och lokal projektledare för Melodifestivalens deltävling nummer fyra.

Under melodifestivalveckan pågår det normalt även en hel del kringaktiviteter, vi hoppas på att hela staden på ett eller annat sätt kan både ta del av och bidra till festivalstämningen. SVT är huvudarrangörer av evenemanget och följer såklart rådande restriktioner från Folkhälsomyndigheten och kommer bevaka och agera utefter eventuella förändringar. Vilka aktiviteter och hur de kommer genomföras under veckan kommer presenteras allt eftersom på Destination Läckö-Kinnekulles webbplats.

Lidköpings kommun antog tidigare i år en evenemangsstrategi och gav därmed uppdraget till Destination Läckö-Kinnekulle att from 1 juli ansvara för evenemang av större regional och nationell nivå.

- Det känns oerhört roligt, även om vi är fortsatt ödmjuka inför pandemin, att nu äntligen kunna presentera ett evenemang av den här digniteten i Lidköping igen, säger Anna Ohlin Ek, vd på Destination Läckö-Kinnekulle.

Ur ett Destinationsperspektiv är ett evenemang som Melodifestivalens av stor vikt för besöksnäringen både i Lidköping och i våra grannkommuner.

Det faktum att det är en av Sveriges största TV-produktioner, med närmare tre miljoner Tv-tittare stärker förstås Lidköpings platsvarumärke, bygger stolthet och stärker vår arena och position som evenemangsstad i ett längre perspektiv, men framförallt gynnar det direkt vår besöksnäring. Från erfarenhet och statistik från tidigare år vet vi att deltävlingarna erbjuder biljetter till 12 000 besökare varav ca 3000 övernattar i samband med sitt evenemangsbesök. Detta ger intäkter till våra hotell och restauranger m.fl. under en period i februari där det vanligtvis inte är så stor omsättning i branschen. Vilket också är en av de principer vi jobbar med vad gäller värvning av evenemang, att det ska gynna besöksnäringen året runt.

Dessutom ger evenemanget en del intäkter till det lokala föreningslivet som ställer upp och arbetar med bland annat omställning av arenan, det är det goda samarbetet med föreningslivet som gör det möjligt att genomföra den här typen av evenemang i Sparbanken Lidköping Arena.

Här kommer man hitta all information om Melodifestivalen i Lidköping


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle