MÅNDAG 6 SEPTEMBER 2021


Vid Julas huvudkontor och centrallager i Skara. Fr.v. Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef, Joachim Frykberg, VD, Peder Larsson, styrelseordförande - Foto: Jula

Julas VD Joachim Frykberg lämnar efter 19 år

Efter 19 år på Jula, varav 10 år som VD, väljer Joachim Frykberg att lämna sina uppdrag som VD för Jula Holdingkoncernen och Jula AB.

Joachim började som marknadschef på Jula innan han axlade rollen som VD, först för Jula AB, och sedan även för koncernen Jula Holding.

– Att lämna Jula är givetvis inte ett lätt beslut, men jag känner att det är ett bra tillfälle att sluta nu. Jula har varit en stor del av mitt liv under många år. Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över allt som vi har åstadkommit på Jula. Jula är ett fantastiskt företag och det har varit ett privilegium att få möjligheten att arbeta nära en av Sveriges främsta entreprenörer i Karl-Johan Blank. Jag är tacksam för det ansvar och förtroende som Kalle, familjen och styrelsen har visat mig under åren på Jula. Också ett stort tack till alla fantastiska arbetskamrater som jag har fått förmånen att arbeta med under åren. Jag är övertygad om att Jula går en lysande framtid till mötes, säger Joachim Frykberg.

Joachim Frykberg väljer att lämna sina uppdrag som VD för Jula Holding och Jula AB för att utforska nya möjligheter i livet. Genom sitt beslut förkroppsligar han Julaandan, d.v.s. den kultur som finns inom Jula och Jula Holding, med ett stort engagemang, ansvarstagande och ärlighet.

Flaggan i topp

Joachim Frykberg lämnar en välmående organisation efter sig. Jula har under flera år presterat rekordomsättningar och rekordresultat.

– Joachim har jobbat i verksamheten i 19 år och varit en av nyckelpersonerna i utvecklingen av det som är dagens Jula. Vi har arbetat nära varandra och det har varit många roliga år. Jula är ett företag i ständig utveckling och tillväxt och det finns alltid nya möjligheter och spännande projekt. Samtidigt har vi förståelse för att Joachim efter 19 år på Jula vill prova nya utmaningar. Jag önskar honom stort lycka till, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Rekrytering pågår

Joachim Frykberg kvarstår som VD för Jula AB och Jula Holding under en övergångsperiod.

- Att skifta VD är en naturlig process i en stor koncern. Joachim Fryberg har varit VD länge i verksamheten, och jag har full förståelse för hans att vilja göra något annat. Jag önskar honom verkligen lycka till med sina framtida projekt. Rekrytering av en ny VD för Jula Holding och för Jula AB har redan startat. Jula och Jula Holding är fantastiska varumärken med starka organisationer som genomsyras av Julaandan med många medarbetare som är engagerade och tar ett stort ansvar. Jag hyser stor tillförsikt till att den process som vi nu är inne i kommer att ge ett bra och snabbt resultat, säger Peder Larsson, styrelseordförande.

Jula och Jula Holding har utvecklats starkt under lång tid och den roll som Joachim Frykberg nu innehaft kommer att ersättas med två rekryteringar, en ny VD för Jula Holding och en ny VD för Jula AB. Karl-Johan Blanks roll är oförändrad som aktiv ägare och koncernchef.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Jula AB