TORSDAG 2 SEPTEMBER 2021


Foto/källa: Vara Konserthus

Nu drar Vara Konserthus igång säsongen!

När höstsäsongen på Vara Konserthus drar igång nu på fredag är det i vanlig ordning späckat med magpirr, gapskratt och gåshud! 60-talsnostalgi, stand up, dansteater, nycirkus, storbandsjazz och mycket mer för hela familjen.

”Det ska bli fantastiskt roligt att få öppna upp konserthuset för säsongen på ett smittsäkert sätt för en större publik än 50 pers. Vi har längtat så!” säger produktionschef Sara Törn.

Ett urval av det som sker på Vara Konserthus under september:

Säsongen inleds den 3 september med Svenska Kammarorkestern under ledning av Martin Fröst som återskapar en konsert av Mozart från 1789. Martin Fröst är framröstad i ”Greatest of all time” till en av de tre största klarinettisterna genom tiderna och hyllad för sin förmåga att ständigt förändra och utveckla den klassiska musikens arena. I denna föreställning ser vi honom i rollen som dirigent.

Under hösten blir det också tre Familjelördagar med spännande och fantasifull underhållning för de allra minsta. Första tillfället är 18 september med “Mitt lilla stora rum” - en dansföreställning i miniformat för barn mellan 2 och 5 år.

19 september blir det stand up med Magnus Betnér som ger föreställningen “Work in Progress”. Betnér är känd från Parlamentet och otaliga turnéer på egen hand. Nu provar han ett nytt grepp då han turnerar och skriver parallellt. Varje kväll blir unik med nyskrivet material. Work in progress bokstavligen.

För den som är intresserad akrobatik och dans erbjuder Vara Konserthus flera spännande föreställningar under hösten. 20 september intas konserthuset av nycirkus med Soon Cirkus Company som levererar förstklassig underhållning med lika svindlande som lekfull akrobatik. Den 23 september kommer det franska kompaniet Cie Massala med föreställningen “Oüm” som utöver akrobatik också innehåller dans och poesi.

Självklart är även Bohuslän Big Band ett stående inslag under hösten. Den 25 september blir konserten med pianisten Danilo Pérez äntligen av efter att tvingats bli avbokad 2020. Tillsammans med Bohuslän Big Band bjuds vi på jazz och folktoner från Panama.

Melodifestivalstjärnan Clara Klingenström som intog förstaplatsen på Svensktoppen med låten “Behöver inte dig idag” befinner sig även hon under hösten på turné och intar Sparbanken Blackbox den 30 september.

Lista över samtliga evenemang finns här


Detta är en nyhet/pressmeddelande från:  Vara Konserthus