TISDAG 24 AUGUSTI 2021


Skalundahögen

Besök arkeologins spännande värld på söndag

Vill du veta hur man hittar skeppsvrak på havsbotten, hur en vikingaby kunde se ut eller hur hällristningar kan berätta om människors tro och vardagsliv?

På söndag den 29 augusti arrangeras Arkeologidagen på många platser i Sverige. Alla är välkomna att delta i utgrävningar, vandra genom fornlämningsområden och lyssna på berättelser med kulturhistoriska teman. På flera ställen anordnas också barnaktiviteter.

Arkeologidagen är den nationella temadagen för arkeologi som arrangeras sista söndagen i augusti varje år. Riksantikvarieämbetet är initiativtagare och samordnare för Arkeologidagen som arrangeras varje år den sista söndagen i augusti.

I år innehåller programmet cirka 50 lokala arrangemang, som presenteras landskapsvis på raa.se/arkeologidagen. Flera av årets arrangemang anordnas utomhus eller helt digitalt. Årets digitala arrangemang hittar du samlade här: Digitala arrangemang.

Arkeologidagen i Västergötland

Om Arkeologidagen

Arkeologidagen samordnas av Riksantikvarieämbetet, med syftet att engagera och stimulera till vidare kunskap om arkeologi och dess möjligheter liksom att låta besökare uppleva och utforska fornlämningar och förhistoriska miljöer "på riktigt"!

Aktiviteterna genomförs av engagerade arkeologer, museer, fornbyar, organisationer och andra kulturhistoriska aktörer runt om i Sverige. Arrangemangen är kostnadsfria, utom i de fall ordinarie entréavgift förekommer.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Riksantikvarieämbetet