MÅNDAG 23 AUGUSTI 2021


Checkpoint 131 finns utmed Billingeleden vid jättegranen - Foto: Lotta Stigsdotter, Next Skövde

Många ”hittaut:are” i Skövde även i år – men det finns plats för fler!

Årets upplaga av hittaut i Skövde är i full gång. Efter fyra checkpoint-släpp finns det nu totalt 150 checkpoints utsatta i Skövde, Rydskogen, Skultorp, vid Simsjön och på Billingen. Hittills har 2614 personer registrerat sig, men det finns plats för fler. Hittaut i Skövde pågår fram till 6 oktober.

Den 24 april startade årets upplaga av hittaut i Skövde. Efter förra årets succéår med 3227 registrerade deltagare spände arrangörerna bågen ännu högre och siktar på att bli bland de 10 bästa hittaut-orterna i Sverige.

- Nu i början av augusti är det 2614 personer som hittills registrerat sig. Det är en bra siffra även i år, men vi ligger lite efter förra årets resultat. Och om vi ska nå upp till topp 10 behöver vi gasa på lite till. Vi ser att det är många som hämtar ut kartor men inte registrerar sig på webben eller i appen och dem uppmanar vi nu att lägga in sina checkpoints. Annars missar man ju vinstchansen, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

De checkpoints som flest har registrerat finns på Billingen. I topp är checkpointen vid Hagenstugan som har hela 1608 registreringar. På andra plats kommer checkpointen intill Billingens stugby, tätt följt av Billingecentret, S:t Lukas kyrka och vid höghöjdsbanan.

Just nu befinner sig Skövde på plats 15 bland de 87 kommuner som i år deltar. För att nå topp 10 behövs det minst 600 deltagare till. Och det finns fortfarande gott om tid, alla checkpoints finns kvar fram till 6 oktober.

- Hittaut är en perfekt aktivitet på helgerna framöver, så vi hoppas att Skövdeborna hakar på nu. Kanske hittar man med hjälp av hittaut till en ny plats som man inte besökt förut, avslutar Lotta Stigsdotter.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde