TORSDAG 19 AUGUSTI 2021

Smittspridningen ökar i hela Västra Götaland

För femte veckan i rad ökar antalet bekräftade fall av covid-19 i Västra Götaland. Vecka 32 konstaterades 816 nya fall och det är en ökning med cirka 41 procent jämfört med veckan dessförinnan. – Jag vill uppmana alla som ännu inte vaccinerat sig att göra det, det är genom vaccination som vi kan begränsa pandemin, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare Smittskydd Västra Götaland.

Smittspridningen av covid-19 ökar över stora delar av länet. Antalet fall av covid-19 ökar främst i de yngre åldersgrupperna, 18 till 49 år. Flest antal fall ser man i åldersgruppen 20 till 29 år.

– Vi känner igen mönstret i smittspridningen från förra hösten. Många som nu smittas gör det i hemmet, i umgänge med vänner eller vid andra sammankomster. Nu står vi inför hösten, fler kommer tillbaka i vardagen och jag vill mana till stor försiktighet. Pandemin pågår och alla behöver fortfarande följa de råd och rekommendationer som gäller, säger Thomas Wahlberg.

Några av de viktigaste råden är att stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk och testa dig, vaccinera dig, umgås smittsäkert med andra, helst utomhus, håll avstånd och undvik trängsel. De som har möjlighet ska fortsätta att arbeta hemifrån.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västra Götalandsregionen