TISDAG 17 AUGUSTI 2021


BIld av Pexels från Pixabay

Både arrangörer och besökare bär ett ansvar för att minska trängsel vid evenemang

Allt fler allmänna sammankomster och offentliga tillställningar arrangeras i vårt län. Länsstyrelsen Västra Götaland arbetar aktivt med förebyggande tillsyn av arrangörer för att gå igenom vad som krävs för just deras evenemang. Men det är inte bara arrangörerna, utan också besökarna som måste följa reglerna för att de ska fungera.

Uppfattningen från tillsynsinsatserna är att många arrangörer försöker göra rätt, men att det är svårt att få besökare att följa de regler och åtgärder som vidtagits för att skapa ett säkrare evenemang.

- Vi har gjort några stickprovsbesök den senaste veckan och har sett att det är svårt för arrangörer att fullt ut följa de regler som finns. Det handlar om både utformning av område och lokaler och trängselförebyggande åtgärder som inte fungerar som det är tänkt. Besökarna beter sig helt enkelt inte på det sätt som arrangörerna trott, vilket ställer till det när evenemanget går av stapeln, säger Kristina Höök Patriksson, tillsynsstrateg.

Det är viktigt att alla, både arrangörer och besökare tänker till vid besök på konsert, fotbollsmatch eller andra evenemang och följer de restriktioner och regler som finns. Vi måste alla ta ansvar för att minska risken för trängsel och smittspridning.Du hittar mer information om tillsynen enligt den tillfälliga covid-19-lagen och vad som gäller för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på vår webbplats

Tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götaland