ONSDAG 4 AUGUSTI 2021


Trilobit -Foto/källa: Skaraborgs Geologiska Sällskap

Kinnekulles Mineral, fossil och smyckes-stensmässa 2021

Efter förra årets avbrott kommer för tolfte gången arrangeras en sten- och mineral-mässa på Falkängens Hantverksby i Hällekis. Skaraborgs Geologiska Sällskap (SGS) är en lokal förening för geologi-intresserade i Skaraborgstrakten, som genom åren genomfört detta uppskattade och växande event, där ett stort antal mässutställare visar och säljer mineraler, fossiler, smycken och geologisk utrustning fördelat på över 60 mässbord.

-Välkomna till Sveriges största utomhusmässa för geologi-intresserade, säger föreningens ordförande Lars Rosengren. Vi är väldigt glada att vi kan arrangera vår mässa i år, och kommer att jobba stenhårt med att allt ska kunna genomföras Corona-säkert.

Mässan hålls lördag den 7 augusti kl. 10 – 17 samt söndag den 8 augusti kl. 10 – 16 och kommer helt att arrangeras utomhus. Utställarna kommer att vara placerade på Covid-säkert avstånd längs den gamla bruksgata som leder genom hantverksbyn.

Intill det permanenta stenmuseet beläget på Falkängen finns medlemmar från SGS för att svara på frågor gällande geologi och hjälpa till med bestämning av mässbesökarnas medtagna mineraler.

/Cissi Thorell