LÖRDAG 24 JULI 2021

Kinnekullemässan: mineral-, fossil- och smyckestensmässa 2021 i Hällekis

År 2009 tog Skaraborgs Geologiska Sällskap över efter Långbansmässan och har sedan dess årligen arrangerat mineralmässor på Falkängen i Hällekis. För den matematisk kunnige så borde ju detta vara mässa nummer 13 men på grund av pandemiläget förra året så fick mässa nummer 12 flyttas fram till i år.

Mineral-, fossil- och smyckestensmässan i Falkängens Hantverksby i Hällekis arrangeras i år 2021 lördagen den 7 augusti (kl. 10-17) och söndagen den 8 augusti (kl. 10-16).

För den som vill köpa och/eller utforska mineral, fossil, smyckestenar, bearbetad sten och diverse adekvat utrustning är detta mässan som du vill besöka. Här finns allt och lite till att hitta för den som är intresserad av stenar och mineraler.

Skaraborgs Geologiska Sällskap har i många år haft sin fasta punkt på Falkängens hantverksby i Hällekis och har här en samlingslokal där man byggt upp en utställning av mineral och fossil, en utställningen med anknytning till Kinnekulle, och som visar dess geologiska uppbyggnad. Denna utställning är självfallet öppet för för besök under mässdagarna.

Mitt i Falkängens Hantverksby ligger Falkängens Kaffestuga, här kan man ta en paus i sitt mässbesök och njuta av en kopp kaffe inomhus eller på uteserveringen, man erbjuder bl.a. små och stora mackor, sallader, fikabröd, och glass. För den som vill ha lite mer mat i magen finns en pizzeria några hundra meter från Falkängen.

Arrangör:
Skaraborgs Geologiska Sällskap

Medarrangör:
Studiefrämjandet Skaraborg

Med stöd av:
Destination Läckö-Kinnekulle och Götene Kommun