LÖRDAG 29 MAJ 2021


Christan Wallenius, Jon Svärdhagen och Daniel Ingdahl - Foto/källa: Pressbild/Sveriges Veteranförbund

Västeråsföretaget Rekyl är Årets Veteran

I samband med firandet av Veterandagen under lördagen utsågs företaget Rekyl från Västerås till Årets Veteran 2021, av Sveriges Veteranförbund. Årets Veteran är Sveriges Veteranförbunds finaste utmärkelse och delas ut årligen till någon som gjort en särskild insats för att uppmärksamma Sveriges civila och militära utlandsveteraner och ge dem den erkänsla och respekt som de förtjänar.

– Rekyl har valt att bygga ett starkare samhälle genom att stötta våra utlandsveteraner och våra kvinnor och män som skyddar det viktigaste vi har; vår fred, frihet och demokrati. Som företag är de en förebild i att verka för samhällsbygget som något vi gör alla tillsammans, säger Sverker Göranson, ordförande för Sveriges veteranförbund när han delade ut utmärkelsen till Rekyl vid en digital ceremoni vid veteranmonumentet Restare på Djurgården i Stockholm.

Rekyl är ett e-handelsföretag som specialiserat sig på att producera profilkläder och -produkter med veterantema. Vinsten går till stöd för veteraner, bland annat genom veteranförbundets Gula Bandet, och tidigare i år passerade Rekyl 1 000 000 kronor i insamlade medel genom vinsten från försäljningen sedan starten 2016.

Tillverkar kollektioner åt försvars- och veteranorganisationer

Bakom företaget Rekyl står Daniel Ingdahl, Jon Svärdhagen och Christan Wallenius. De har alla bakgrund från Lapplands jägarregemente I 22. Jon Svärdhagen är också själv veteran genom sin utlandstjänstgöring i den svenska Bosnienbataljonen 1994.

– Den här utmärkelsen är verkligen ett erkännande för det vi alla känner, samhörighet och stolthet. Vår företagsfilosofi är att hylla veteraner för alla förtjänstfulla insatser utomlands, säger Jon Svärdhagen, en av grundarna av Rekyl.

Sveriges Veteranförbund finns till för alla svenska veteraner. En veteran är en person som internationellt deltagit i fredsfrämjande eller humanitära insatser. Det kan vara en brandman som hjälpt till utomlands vid en jordbävningskatastrof, en polis som arbetat utomlands för Rikspolisstyrelsen eller en soldat som gjort FN-tjänst. Den gemensamma nämnaren är att de har ställt upp när världssamfundet kallat till insatser för fred i världen.

H.K.H. Prins Carl Philip är höge beskyddare av Sveriges Veteranförbund.Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Sveriges Veteranförbund