FREDAG 28 MAJ 2021


Bohuslän Big Band - Foto: Anneli Johansson

Vara Konserthus öppnar – sommarkonsert med Bohuslän Big Band 19 juni

Sommaren är på intåg och den 1 juni lättar restriktionerna vilket innebär att konserthuset åter kan ta emot 50 personer i publiken. Detta firas på Vara Konserthus med sommarkonsert med Bohuslän Big Band i Sparbanken Blackbox den 19 juni.

- Vi ville inte vänta till i höst med att släppa in publik i huset, utan redan om någon vecka så är det dags för konsert! Vi har längtat, bandet har längtat och vi hoppas även att publiken har längtat efter att få uppleva livemusik, berättar Ewa Woldenius, marknads- och försäljningschef på Vara Konserthus.

Bohuslän Big Band har med omsorg valt ut några somriga godbitar som de kommer bjuda på under kvällen. Det är mycket möjligt att både Summertime och Sommar, sommar, sommar dyker upp på låtlistan.

- Vi har komponerat ihop en helkväll med konsert och mat, och i biljettpriset ingår en 3-rätters sommarmeny. Så den som längtar både efter livemusik och en god bit mat har verkligen något att se fram emot, berättar Ewa Woldenius.

Passande nog så släpper Bohuslän Big Band en hyllningsskiva till jazzlegenden Charlie Parker dagarna innan konserten, så publiken kan även räkna med att få höra någon låt från den nysläppta skivan.

Konserten arrangeras i enlighet med rådande regler och restriktioner och med en publik på 50 personer.

- Det är viktigt att man känner sig trygg när man besöker oss. Vi hade öppet för 50 personer under hösten och har arbetat fram tydliga rutiner för att alla gäster ska få ett trevligt och tryggt konserthusbesök, säger Ewa Woldenius.

Biljetterna släpps idag på varakonserthus.se


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Vara Konserthus