FREDAG 28 MAJ 2021


Kulturcykla mellan Skövde och Varnhem - Foto/källa: Tobias Andersson/Next Skövde

Tips från Skövde och Skaraborg i ny upplevelseguide från Visit Sweden

Intresset för att upptäcka Sverige är stort och det växer. Närmare 40% av svenskarna planerar just nu för en Sverigeresa i sommar. För att ge inspiration har Visit Sweden tagit fram en upplevelseguide med förslag på resmål och aktiviteter. I den finns över 600 förslag på aktiviteter och resmål. Skövde och Skaraborg finns självklart med!

Upplevelseguiden har tagits fram i samarbete med turistorganisationer och destinationer runt om i Sverige. Från Skaraborg har Next Skövde varit med tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle och Turistrådet Västsverige. Nu finns ett 30-tal tips från Skövde och Skaraborg med i guiden och fler läggs in efter hand.

- Allt tyder på att intresset för att upptäcka Sverige kommer vara fortsatt stort. Det är självklart viktigt att det ska finnas inspiration att hämta från Skövde och Skaraborg när Visit Sweden nu gör den här Sverigesatsningen, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Exempel på upplevelser i Skövde och Skaraborg som finns med i guiden är:

Så här fungerar upplevelseguiden: genom att svara på tre enkla frågor om du längtar till staden eller landet, om du känner för puls eller avkoppling samt om du reser med eller utan barn genereras fem tips på vad du kan uppleva i närheten av där du befinner dig (49 km, men avståndet går att justera). Sedan kan du klicka dig vidare till mer information och sedan direkt till företaget för att göra en bokning.

Relaterade länkar

Upplevelseguiden på Visit Sweden
Skaraborgs officiella webbsajt


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde