TORSDAG 27 MAJ 2021


Foto/källa: Viking Line

Viking Lines nya fartyg får Östersjöns mest påkostade uteservering

I början av 2022 kommer Viking Lines nya klimatsmarta fartyg Viking Glory i trafik på linjen Stockholm-Mariehamn-Åbo. Nu avslöjar rederiet att fartyget kommer att levereras med Östersjöns första riktiga roof top terrace, placerad på däck 11. Med flexibla lösningar och infravärme kommer resenärerna att kunna njuta av den otroliga havsutsikten tillsammans med vällagad mat och dryck från tidig försommar till sen höst.


Foto/källa: Viking Line

– Viking Glory förkroppsligar vår vision för framtidens Östersjökryssare, med en kombination av klimatsmarta lösningar och en oslagbar skärgårdsupplevelse. Under en kryssning hör det verkligen till att sitta ute på däck och njuta av det ständigt omväxlande havet och skärgården med sina speciella kobbar och skär. Med den unika takterrassen Viking Terrace blir det för första gången möjligt att maximera den upplevelsen under hela sommarhalvåret, oberoende av väder, säger Stig Pernell, blivande intendent på Viking Glory.

Viking Terrace är en flexibel kombination av restaurang och takbar belägen på däck 11, som kommer att öppnas upp för soldyrkarna under varmare dagar men som tack vare inglasning och infravärme kan bli till en skyddad oas även under kyligare tider. Den säsongsanpassade lösningen är helt ny för den här typen av fartyg på Östersjön. På takterrassen kan resenärerna njuta från tidig morgon fram till småtimmarna, med premiumfrukost, avslappnade varma och kalla maträtter och dryck från baren. Restaurangen har 202 sittplatser och 54 bekväma solstolar. Självklart bjuder däcket också på ett generöst glassutbud, lekplats och underhållning för de yngsta resenärerna under sommardagarna. Kvällstid laddar rederiet för mer vuxen underhållning i form av trubadurer och dj:s.


Foto/källa: Viking Line

– Viking Terrace kommer att erbjuda livsnjutande i dess bästa former. På den stora terrassen serverar vi avspända publikfavoriter såsom grillat, pasta, sallader och saftiga hamburgare, förstås med läskande dryck i sommarvärmen. Vi längtar verkligen efter att tillsammans med resenärerna få skapa oförglömliga minnen ombord, säger Stig Pernell.

Viking Terrace kommer att öppna upp ombord på Viking Glory våren 2022. Biljetter till fartyget släpps hösten 2021.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Viking Line