TORSDAG 27 MAJ 2021


Ägarna Erling Gustafsson och Christer Kjellner, samt VD Andreas Esbjörnsson och GoFish grundare Patrik Karlsson - Foto/källa: Astro Sweden AB

Astro Sweden tar över GoFish i Skövde

Astro Sweden AB i Skara tar över verksamheten av GoFish i Skövde AB. Fokus för Astro Sweden är natur och upplevelse! Att bredda produktportföljen med fiske har länge funnits med i planen och nu kan man stolt presentera att även GoFish ingår i familjen.

Genom övertagandet får vi med oss kompetensen och styrkan lokalt som Patrik och hans team byggt upp under flera år. Nu ska vi utveckla den styrkan tillsammans med de resurser vi har i Astro Sweden och därmed bli ännu starkare i ytterligare ett produktområde på marknaden. På så vis kan vi med kvalitet stärka hela koncernen ytterligare säger Erling Gustafsson, en av delägarna i Astro Sweden.

I koncernen ingår sedan 2020 även PN Jakt AB och genom förvärvet av GoFish omsätter företagsgruppen nu ca 240 mkr.

Astro Sweden förfogar över ett stort antal starka och väletablerade varumärken i sitt sortiment inom områdena jakt/skytte, outdoor, ornitologi, astronomi, mikroskopi och naturvetenskap. Produkterna säljs via butiken i Skara, via webshopen astrosweden.se och distribueras över hela Norden från lager och huvudkontoret i Skara.

Med GoFish i portföljen är planen att göra samma resa inom fiske som vi gjort inom de andra områdena säger Christer Kjellner som är grundare och en av delägarna i Astro Sweden.

GoFish har strategiskt och målinriktat byggt upp en mycket stark marknad lokalt men finns också som e-handel för att sträcka sig utanför den lokala marknaden säger Andreas Esbjörnsson, VD för Astro Sweden AB.

Efter att ha varit ensam ägare av GoFish sedan starten känns det bra att bolaget kommer in i en större koncern som kan ta oss till nästa division säger Patrik Karlsson, grundare och före detta ägare. Tillsammans med Astro Sweden AB kommer vi att ha en enorm bank av kompetens, kunskap och erfarenheter för att kunna satsa mot ännu högre nivåer, fortsätter han.

GoFish kommer fortsatt att drivas och utvecklas i Skövde. Patrik menar att Astro Sweden AB är en mycket lämplig partner att växa vidare med i en naturnära bransch.

Genom samägandet mellan natur och upplevelsebolagen Astro Sweden AB, GoFish AB och PN Jakt AB finns unika kompetenser, som kommer kunderna till del genom specialistkunskaper inom många olika produktområden. Kunskap och kompetens är en oerhört viktig tillgång i företagen, både när det gäller försäljning och service menar Christer Kjellner.

Genom att Astro Sweden tar över verksamheten kommer den före detta ägaren och personalen anställas i Astro Sweden AB. GoFish har en unik spetskompetens inom fiske och i kombination med personalen på Astro Sweden ser vi en stor potential till utveckling och ökad försäljning inom området, säger Andreas. Uppgiften blir nu att leda verksamheten med fortsatt fin utveckling. Målsättningen från ägarna är tydlig fortsätter Andreas.

Astro Sweden AB ägs av Christer Kjellner och Erling Gustafsson. Tillsammans har de skapat värden genom professionellt och ansvarsfullt utövande av ägarrollen i flera bolag, som ägs med fokus på att utveckla med god lönsamhet.

Astro Swedens långsiktiga strategi är att bygga på affärsområden där fokus är natur, upplevelse och naturvetenskap. Företaget premierades med utmärkelsen Gasellföretag av tidningen Dagens Industri både 2019 och 2020. Företaget har i dagsläget 32 anställda. I företagsgruppen ingår även anrika Lundsbrunns Resort & Spa med ca 30 anställda. Där förläggs bl.a. egen utbildningsverksamhet tillsammans med allt som en Hotell-Konferens-Spa och restaurangverksamhet, i naturnära miljö kan ge.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Astro Sweden AB