MÅNDAG 24 MAJ 2021


Foto/källa: Lidköpings kommun

Nu firar vi Lidköping 575 år

Den 17 juni 1446 fick Lidköpings sina stadsprivilegier. Tänk så mycket som hänt med staden under dessa år, det är klart att det måste firas!

Ett firande skapar delaktighet och stolthet lokalt vilket vi tror är extra viktigt just nu – och tillsammans ska vi skapa jubileumsstämning på de sätt vi kan!

Vi har en pandemi att ta hänsyn till vilket sätter vår kreativitet på prov – här gäller det att tänka nytt och göra det som är möjligt. Därför vill vi nu bjuda in till ett firande som finns kvar att njuta av under flera veckor och i vissa fall månader efter stadens ”födelsedag”. Allt för att kunna ge så många som möjligt möjligheten att njuta av firandet utan att samlas på samma plats och tid.

Vad lockar dig mest? Konstpromenaden Kolla, konst! som tar dig med på en lekfull promenad runt Lidan och in i Stadsträdgården. Här får du utmana dina tankar kring vad offentlig konst kan vara.

Eller uppskattar du att bli överraskad av porträtt- och miljöskildringar i form av fotoutställningar på olika platser runt staden eller gå på en dramatiserad stadsvandring kring stadens historia?

Kanske fascineras du av personberättelser från svunna tider – vilka har levt och verkat i vår stad, vad har de lämnat efter sig? Vänermuseets nya basutställning Berättelser från Lidköping låter dig träffa hantverkare, handelsmän, entreprenörer, resenärer och arbetare som på olika sätt format staden.

Eller kanske lockas du mest av att ta med dig barnen ut på ett deckaräventyr i staden? Via Hemliga klubbens app får du ta dig runt på olika platser i staden och leta efter ledtrådar som ger dig en chans att lösa fallet.

Detta och mer finns samlat på Destinationsbolagets hemsida:
Evenemang och utställning med fokus på firandet av Lidköpings 575-årsjubileum (vastsverige.com)

De flesta aktiviteter öppnar i mitten av juni, i samband med jubileumsdagen.

Sidan fylls på med nya aktiviteter under året – så håll utkik! Och du – dela gärna med dig av ditt firande under #lidköping575 så firar vi tillsammans!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Lidköpings kommun