LÖRDAG 22 MAJ 2021


Foto/källa: Jula AB

Jula skriver hyresavtal i nytt handelsområde i Alta, Norge

Detaljplaneringen för ett nytt handelsområde i Alta, Norge, kommer att bli klar under sommaren. Därefter påbörjas bygget av det nya köpcentret som beräknas vara klart under hösten 2022 och där Jula blir en av de nya hyresgästerna.

- Vi är väldigt glada för det här hyresavtalet i Alta. Jula har under en längre tid sökt en varuhusetablering i den nordligaste delen av Norge, Finnmark, och nu har vi hittat ett läge nära stadens centrumkärna med god tillgänglighet, säger Johan Sjöhagra, DSO (Director Store Operations) på Jula.

Nybyggnationen blir cirka 23 000 kvm totalt med en handelsyta på cirka 17 000 kvm. Finnmark har en stor landyta och trots ett bilavstånd på 5-6 timmar kommer invånarna för att handla i Alta vilket innebär ett annorlunda konsumtionsbeteende med betydligt större veckoslutshandel.

- Tillsammans med andra starka handelsaktörer kommer köpcentret ge fylkets invånare ett större och attraktivare erbjudande under ett tak som inte tidigare funnits, säger Johan Sjöhagra.

Hyresavtal har även tecknats med XXL, Rusta och Power och i grannfastigheten finns redan Rema 1000, Jysk och Elkjöp etablerade.

- Nu inväntar vi kommunens beslut för detaljplan och bygglov för handelsområdet. Därefter tar vi nästa steg i etableringen, säger Johan Sjöhagra.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Jula AB