TORSDAG 20 MAJ 2021


Bild av StockSnap från Pixabay

Nya siffror: Invånarna i Västra Götaland lever mindre isolerat

I Västra Götalands län är utelivet just nu mer aktivt än det var under april 2020, när första covid-19-vågen slog till. Och nya data från Google visar tecken på minskad isolering.

Hur står sig den svenska isoleringsuthåligheten under tredje vågen av coronapandemin? Med hjälp av data från Google kan vi mäta hur besök till olika typer av platser förändras, jämfört med innan pandemin, under första vågen och början av året.

Googles senaste siffror visar att invånarna i Västra Götaland rörde sig mer ute på stan senaste månaden, jämfört med månaden innan, men fortfarande långt mindre än innan pandemin bröt ut. I Västra Götaland var aktiviteten på kaféer, restauranger, köpcentra, biografer och bibliotek 11 procent lägre än vanligt den senaste månaden.

Datan för andra typer av platser visar att invånarna i Västra Götaland just nu tillbringar mindre tid på arbetsplatsen och på knutpunkter i kollektivtrafiken än innan pandemin, medan vi ser en större aktivitet i hemmet.I följande graf jämför vi den senaste månadens aktivitet på olika platser i Västra Götaland jämfört med första vågen.Google använder en fem veckors-period i januari och februari 2020 som referens.

De flesta isolerade sig mer under första vågen

Sett till hela landet registrerar Google just nu samma eller högre aktivitet på barer, restauranger och köpcentrum nu än i april under den första vågen.Även på arbetsplatser ligger aktiviteten generellt på högre nivå nu än under första vågen, medan stationer och kollektivtrafik på de flesta håll har mindre aktivitet nu.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Nyhetstjänsten Newsworthy