TORSDAG 20 MAJ 2021


Skaraborgs 15 kommuner står bakom Din guide till Skaraborg - Illustration: Fingerprint/Next Skövde

Nu lanseras Din guide till Skaraborg

Skaraborgs femton kommuner står bakom Din guide till Skaraborg som nu lanseras. Det är en digital och personlig reseplanerare och ett sätt att visa upp hela Skaraborg på en och samma plats för besökare.

Rekommendationer om olika besöksmål och evenemang samlas in från ett antal olika plattformar, t.ex. Facebook, Google, Yelp, Foursquare, Wikitravel och Viator. Det sammanförs med turistinformation från Västsverige och visas samlat upp i ett gemensamt verktyg. Besökaren kan se hela innehållet eller välja utifrån sina intressen. Det finns också en karta där besökaren kan zooma in och därigenom få resultatet presenterat utifrån en specifik plats.

Din guide till Skaraborg är ytterligare ett sätt att samla ihop vårt utbud i Skaraborg. Det är positivt för besökaren att kunna få information samlad på ett ställe och det blir ett bra komplement till vår webbplats, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde
Guiden är indelad i se och göra, boende, äta och evenemang. När besökaren gjort sina val får den förslag som är baserade på hur bra rekommendationer som finns i systemet och när de är gjorda – ju bättre rekommendationer och ju närmare i tiden de är gjorda, desto högre upp på listan. Reseplanen man får fram kan man sedan dela digitalt med vänner och bekanta.

-Vi har en stor palett av upplevelser samlade på en liten yta. Det är imponerande att se helheten på det här viset. Vi hoppas att det ska göra att fler får upp ögonen för att besöka Skaraborg och att våra besökare väljer att stanna längre. Det blir också ett verktyg för Skaraborgarna för att hitta fler lokala upplevelser, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde
Din guide till Skaraborg finns på turistorganisationernas webbplatser i Skaraborg samt på den gemensamma webbsidan för Skaraborg. Den bygger på ett verktyg som heter Cruncho och det används även i bland annat av Stockholm och Uppsala.

Din guide till Skaraborg är framtagen inom ramen för Visit Skaraborg, en plattform för samarbete mellan turistorganisationerna i Skaraborg. Här är även produkter för vandring, cykel, golf, matupplevelser, kultur mm framtagna. Allt finns samlat på skaraborg.nu.

Relaterade länkar
Skaraborgs officiella besökswebb


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde