ONSDAG 12 MAJ 2021


Janne Nilsson vd på Skara Sommarland - Foto/källa: Skara Sommarland

Nu är det klart - Skara Sommarland öppnar 5 juni

Idag gav regeringen grönt ljus för lättnader i de restriktioner som hittills hindrat Skara Sommarland från att öppna. Efter 580 dagar av nedstängning är det äntligen dags att slå upp portarna och den 5 juni välkomnar vi gästerna till bad, karuseller och härliga sommardagar.

Regeringen meddelade idag att den 1 juni införs lättnader i de restriktioner som hittills hindrat nöjesparker som Skara Sommarland från att öppna. Dagens besked innebär att Skara Sommarland äntligen slår upp sina portar igen till både badlandet och tivolilandet den 5 juni. Förberedelserna är redan i full gång med att utbilda de drygt 500 säsongsmedarbetarna och färdigställa alla pooler, serveringsställen och attraktioner. Den nya åkattraktionen ”Snake” som var tänkt att öppna 2020, står redo att ta med gästerna på en hissnande åktur, den barnvänliga Lagunen har fått sig en rejäl renovering och nya restaurangen Bryggan väntar på hungriga matgäster.

– Det känns fantastiskt att vi nu äntligen, efter 580 dagars nedstängning, fått klartecken att öppna! Vi har lagt ner ett stort jobb på att anpassa alla områden i parken och vi följer självklart Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Nu ser vi fram emot att få välkomna våra gäster till riktigt härliga sommarlandsdagar i alla våra bad och attraktioner på ett säkert sätt, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson.

En omfattande åtgärdslista har tagits fram för en säker öppning av Skara Sommarland, med bland annat ett begränsat antal gäster per dag, förbokning online, olika ankomsttider och distanshållning i köer, attraktioner och på restauranger.

Nöjesparker får släppa in 1 gäst per 20 kvadratmeter enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter. För Skara Sommarland innebär det att man kan släppa in ca 6 500 gäster per dag, jämfört med en vanlig sommar då mellan 7 000–10 000 gäster ryms i parken. Öppnandet av Skara Sommarland sker med försiktighetsprincipen i fokus, där man inledningsvis släpper in betydligt färre gäster än tillåtet, för att säkerställa att alla anpassningar, åtgärder och rutiner fungerar som de ska. Även campingens verksamhet har anpassats.

Här är ett urval av de åtgärder vi vidtagit för att öppna på ett säkert sätt:


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Skara Sommarland