TISDAG 4 MAJ 2021

Återigen tävling i utomhusmatlagning på Kinnekulle

Även i år så finns möjlighet för de som älskar att laga mat utomhus att tävla i SM i utomhusmatlagning på det blommande berget. Den 12 september arrangerar Destination Läckö-Kinnekulle en deltävling för tredje året i rad och nyligen öppnade anmälan.

- Deltävlingen på Kinnekulle är en av sex som geografiskt sett sträcker sig från Växjö i söder till Färnebofjärdens Nationalpark i norr. Lagen som tävlar i deltävlingarna vinner förutom äran en startplats till finalen som äger rum i Skövde i maj 2022, säger Elin Sjöstedt, destinationsutvecklare i Destination Läckö-Kinnekulle

Nytt för i år är platsen som denna gång blir Husaby Hembygdsgård. Tävlingen genomförs under Höstrundan och på lördagen den 11 september kan besökare botanisera bland lokalt odlade grönsaker, lokala delikatesser och annat på skördemarknaden vid hembygdsgården, då även barnen har möjlighet att prova på enklare utomhusmatlagning. Utvalda varor från skördemarknaden är en del av den råvarukorg som lagen får till sitt förfogande i tävlingen följande dag.

- Antalet startplatser i tävlingen är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Vi hoppas såklart att de som är matlagningsintresserade i vårt område anmäler sig till tävlingen, säger Elin Sjöstedt.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle