MÅNDAG 3 MAJ 2021


Med en ny funktion i appen och en ny kampanj vill Västtrafik uppmuntra fler att börja cykla - Foto: Stina Gränfors

Västtrafik vill få fler att cykla – med ny appfunktion

Med en ny funktion i appen To Go vill Västtrafik uppmuntra fler att ta cykeln. Ambitionen är att påminna om cykeln som ett hållbart resalternativ men även hjälpa till att minska trängseln i kollektivtrafiken. Samtidigt som den nya funktionen lanseras hyllar och tackar Västtrafik alla cyklister i en kampanj.

Västtrafik vill få fler att resa hållbart med kollektivtrafik, cykel och gång istället för att ta bilen. För att nå det målet behöver det bli enklare att kombinera hållbara resvanor. En ny cykelfunktion i appen Västtrafik To Go är ett led i den satsningen.

– Vi vill inspirera fler att börja cykla. Här och nu hjälper det till att förebygga trängseln i kollektivtrafiken men långsiktigt är det också det bästa för klimatet. Det skyndar på den hållbara omställningen, det skapar mer nödvändigt utrymme i våra städer och är dessutom mer hälsosamt för oss, säger Sara Persson, teamledare på Västtrafik.

Så fungerar nya funktionen

I To Go-appen visas cykel numera som ett alternativ när man söker en resa. Cykel visas för resor som är längre än 500 meter och kortare än 15 kilometer som standard. Resenärer väljer själv om de vill ha funktionen påslagen. Det går även att anpassa efter hur snabbt man själv cyklar och hur långa sträckor som ska visas. Sedan tidigare finns även gång som resealternativ.

Hyllar cyklister

Samtidigt som den nya funktionen lanseras passar Västtrafik även på att hylla och tacka alla de som varje dag väljer att cykla till jobb, skola och andra aktiviteter. Med hjälp av annonsering på stan och inlägg på sociala medier där cyklister visas upp på ett inspirerande sätt vill Västtrafik uppmuntra fler att välja en mer hälsosam och hållbar livsstil, både under och efter pandemin.

Västtrafik driver just nu dessutom flera projekt med cykeln i fokus. Ett exempel kallas ”Elcyklist” där 50 personer i Alingsås, Borås, Falköping och Åmål får låna en elcykel av Västtrafik under sex veckor. Syftet med projektet är att ge personer som funderat på att testa en ny resvana en möjlighet att prova hur det fungerar att cykelpendla till och från jobbet.

Läs mer om olika cykelsatsningar på Västtrafiks hemsida.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västtrafik