LÖRDAG 1 MAJ 2021

Idag öppnade Falkängen för säsongen

Det blev en relativt solig start när Falkängen i Hällekis öppnade för säsongen idag den 1:a maj. Och redan första dagen och så lockades en hel del folk hit för att besöka hantverkarna och kanske njuta av en fika utomhus. bakom Kaffestugan, i det skapliga vårvädret.

Men inte är det som vanligt, det är avstånd som gäller för alla, både inom- och utomhus, pandemin sätter ju som bekant stopp för det normala, utan den så hade det troligen varit fulltpackat av folk i Falkängen denna öppningsdag.

Hur det kommer att bli detta år med alla arrangemang som brukar hållas på Falkängen under sommaren är väl ännu till viss del oklart, allt hänger troligen på hur pandemin utvecklar sig och om det kan bli lättnader i de gällande restriktionerna.

Redan i går på Valborgsmässoafton ställdes ju det traditionella firandet med Hällekis Musikkår in, det välbesökta mopperallyt "Kullen Runt" har ställts in och det blir heller ingen Vårrunda på Kinnekulle detta år. De vanligtvis välbesökta och populära sommarmusikkvällarna på Falkängen som brukar genomföras fyra onsdagar i juli finns ännu ingen information om.

Men än så länge planerar man att genomföra: Kinnekulle Visfestival den 3-4 juli samt en "Öppen scen" på Falkängen 17:e juli, 31:a juli samt 21:a augusti och Stenmässan hoppas man kunna genomföra den 7-8 augusti, men allt kan ju ändras över tid, ställas in eller tillkomma, osäkerhet inför framtiden är ju något vi alla lever med just nu.

Säsongen 2021 kommer Kaffestugan att ha öppet 1 maj-31 augusti
1 maj-24 juni 11.00-17.00, tis-sön, måndagar stängt
25 juni-8 augusti 11.00-18.00, öppet alla dagar
8 augusti-31 augusti 11.00-17.00 tis-sön, måndagar stängt
Länk till Kaffestugans hemsida

Hantverksföreningen kommer ha öppet 1 maj- 31 augusti
Alla dagar 10.00-18.00
Länk till Hantverkarna på Falkängens hemsida

Marias Logi på Falkängen erbjuder boende året runt, lägenheter, vandrarhem och fritidsstugor
Marias Logis hemsida