TORSDAG 29 APRIL 2021


Bild av Capri23auto från Pixabay

Dafgårds hamnar i topp vad gäller djurvälfärd enligt ny rapport från Djurens Rätt

Djurens Rätt granskar vilka livsmedelsföretag som väljer att ta mer ansvar för de djur som är flest och har det sämst, nämligen kycklingarna. Idag släpps den andra i raden av företagsrapporter och fokus riktas denna gång mot olika märken av färdigrätter. I rapporten framgår det att Dafgårds och Picard hamnar i topp vad gäller djurvälfärd, då de båda valt att jobba med European Chicken Commitment.

I rapporten som Djurens Rätt släpper idag granskas några av de största färdigmatstillverkarna vars rätter går att hitta i livsmedelsbutiker runt om i landet. Precis som i Djurens Rätts rapport om matkasseföretag som släpptes tidigare i år, granskas djurvälfärden för kycklingarna kopplat till de välfärdskriterier som går under namnet European Chicken Commitment (ECC). Företagen Dafgårds och Picard har valt att jobba med ECC. Magnus Dafgård, vice VD på Dafgårds säger såhär om deras beslut:

Djuromsorg är en väldigt viktig fråga för oss. Vi arbetar långsiktigt med att förbättra för djurens tillvaro och genom att ansluta till ECC ser vi till att ytterligare uppmärksamma och öka djuromsorgen för kycklingarna, säger Magnus Dafgård

    Detta är en del av ett pressmeddelande från: Djurens Rätt