TISDAG 27 APRIL 2021


Kajak vid Läckö Slott - Foto/källa: Destination Läckö-Kinnekulle

Destination Läckö-Kinnekulle deltar i nationell Visit Sweden-kampanj

Intresset för att upptäcka Sverige är stort och fortsätter växa. Närmare 40 procent av svenskarna planerar just nu en Sverigeresa i sommar, enligt en mätning som Visit Sweden gjort.

För att matcha efterfrågan på inspiration till nästa semesterresa finns nu över 600 förslag på resmål och aktiviteter i bolagets nylanserade upplevelseguide www.visitsweden.se

- Destination Läckö-Kinnekulle är glada över Visit Swedens initiativ till samverkan och hoppas att vi genom att vara en del av kampanjen kan få fler att upptäcka allt som vårt område har att erbjuda i form av natur, aktiviteter, lokal mat och sjönära upplevelser" säger Anna Ohlin Ek, VD, Destination Läckö-Kinnekulle.

- Vi är överväldigade av den positiva responsen som gjort att över 12 000 personer besökt www.visitsweden.se på drygt en vecka", säger Angelica Månsson-Gerde, ansvarig för Svemester-satningen och Head of New Business på Visit Sweden.

Med hjälp av Sveriges nya upplevelseguide kan svenskar snabbt ta sig från inspiration till konkreta tips och bokning.

Visit Sweden fick i december uppdraget från regeringen att marknadsföra Sverige mot den inhemska marknaden och satsar nu stort på kampanjen för att nå ut till så många svenskar som möjligt och inspirera till att de ska upptäcka mer av och boka sin semester i Sverige. De destinationer, organisationer och besöksnäringsföretag som medverkar runtom i Sverige bidrar alla på olika sätt till att kommunicera kampanjen.

Upplevelseguiden har tagits fram av Visit Sweden i samverkan med regionala turistorganisationer, lokala destinationer och besöksnäringsföretag för att visa på den enorma bredd som Sverige som semesterland erbjuder. Fokus har varit att lyfta upplevelser som kanske inte är de mest kända, spridda över hela landet och som kan besökas även utanför högsäsong.

Så här fungerar upplevelseguiden:

Genom att svara på tre enkla frågor om du längtar till staden eller landet, om du känner för puls eller avkoppling, samt om du reser med eller utan barn genereras fem tips på vad du kan uppleva i din närhet där du befinner dig (du kan ändra inom vilket avstånd du vill få tips). Sedan kan du klicka dig vidare för att läsa mer samt direkt till företaget om du vill göra en bokning eller få mer information.

Destination Läckö-Kinnekulle med omnejd har med flera tips i Upplevelseguiden:


    Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle