ONSDAG 21 APRIL 2021


Bild av analogicus från Pixabay

Så mycket skräpar munskydden ner

I en undersökning som Håll Sverige Rent har genomfört svarar 80 procent av svenskarna att de har sett nedskräpning av munskydd senaste året. En tredjedel av dem har sett det dagligen. ”Coronaskräpet är ett helt nytt skräp som inte har funnits förut”, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Det är slutsatserna av en ny undersökning som Håll Sverige Rent har genomfört tillsammans med Novus. Det nya coronaskräpet är här och Håll Sverige Rent ska i år för första gången kartlägga hur mycket det faktiskt skräpas ner med munskydd och plasthandskar.

I sommar kommer kategorierna munskydd och engångshandskar att läggas till som kategorier i de skräpprotokoll som används för Håll Sverige Rents mätningar i stadsmiljö, parker och rinnande vatten. De nya kategorierna kommer även att finnas med i en mätning längs med större vägar i Uppsalaområdet som ska göras i samarbete med Trafikverket.

När coronan kom och folk började använda de här produkterna började också allmänheten höra av sig till oss och berättade att de hade sett munskydd och plasthandskar ligga och skräpa. Så det känns viktigt att ta reda på exakt hur mycket skräp blir det till följd av de här nya vanorna”, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent

    Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Håll Sverige Rent