FREDAG 16 APRIL 2021


Bohusleden - Foto: Florina Lachmann

Landshövdingen vandrar Bohusleden

Från Lindome i söder till Strömstad i norr sträcker sig den 34 mil långa Bohusleden genom landskapet Bohusläns vilda och vackra natur. På måndag 19 april vandrar landshövding Anders Danielsson en etapp av leden mellan Grandalen i Kungälvs kommun till Bottenstugan i Stenungsunds kommun.

Det är inget vanligt år i år. Det är Friluftslivets år. Därför vill landshövding Anders Danielsson uppmana till att ta på sig vandringskängorna och ge sig ut i naturen. Han utmanar också de kommunalråd som berörs av Bohusledens sträckning att göra samma och hade gärna bjudit med dem alla om det varit möjligt.

Det är ett lätt, billigt och dessutom hälsosamt sätt att komma ut och röra sig i dessa pandemitider och något de flesta kan göra i någon form, hälsar Anders Danielsson
I Västra Götaland finns ett stort nät av längre vandringsleder, som går genom många kommuner. Västra Götalandsregionen har anslagit pengar till att, med dessa leder som bas, utveckla ett system av hållbara och kvalitetssäkrade leder i hela regionen.

– På Bohusleden finns nu nya bättre dragningar, bättre vägvisningar och markeringar, nya vindskydd och det har även tagits fram en ny webbplats, säger Olof Wängborg från Västkuststiftelsen som tillsammans med Turistrådet Västsverige och Förvaltningen för Kulturutveckling samarbetat kring de här förbättringarna.

    Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götaland