TISDAG 13 APRIL 2021

Garaget - nytt projekt för motorintresserade ungdomar i Lidköping

Projekt Garaget är ett nytt projekt som är tänkt att samla ungdomar mellan 15-19 år med intresse för Epa/A-traktor och moped.

- Vi vill göra det bästa av situationen och skapa den här samlingsplatsen för motorintresserade ungdomar, berättar Helen van Dijk, ansvarig för projektet och ordförande i motorföreningen ACCS Lidköping, den förening som ansvarar för den organiserade cruisingen i samband med Power Big Meet.

Ett bättre alternativ för ungdomar med motorintresse

- Vi vill ge ungdomarna en plats där de kan meka, putsa eller bara umgås och på så sätt stävja problematiken som finns på stan idag. Idén väcktes i en samarbetsgrupp som bildades i samband med att alla organiserade motorarrangemang ställdes in på grund av pandemin och istället ersattes av oorganiserade spontancruisingar. Gruppen ville lösa ett bättre alternativ för ungdomar med motorintresse som i brist på annan lokal samlas på parkeringsplatser för att umgås. Istället för att uppfattas som ett problem för samhället finns det nu en naturlig plats att för dessa ungdomar att träffa likasinnade fortsätter Helen van Dijk.

Patrik Tigerberg, bad/ungdomschef i Lidköpings kommun välkomnar initiativet och berättar att Ung i Lidköping tidigare var ansvariga för en liknande verksamhet.

- Jag är glad att möjligheten att träffas och meka lever vidare i föreningsregi säger Patrik.

Bemannat av medlemmar i ACCS

Garaget, som ligger på Lindhagsgatan i Lidköping, kommer alltid vara bemannat av medlemmar i ACCS. Det kommer finnas verktyg, lyft, fika och plats för ungdomarna att umgås. Projektet, tillsammans med ACCS, kommer också ordna grillkvällar och intressanta studiebesök.

Om allt går som planerat och utifrån gällande restriktioner, kommer Garaget öppna första veckan i maj. Är du eller vet du någon som skulle trivas hos oss tipsa dem gärna om att gå med i gruppen ”Garaget i Lidköping” på Facebook, en sluten grupp bara för er ungdomar avslutar Helen van Dijk.

Projekt Garaget drivs av ACCS Lidköping i samverkan med Lidköpings kommun och Polisen. Lidköpings kommun medfinansierar projektet genom Forum för Social Hållbarhet och som en del av det trygghetsskapande arbetet.

    Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Lidköpings kommun