TISDAG 13 APRIL 2021


Tolv golfbanor i Skaraborg gör gemensam marknadsföringskampanj mot Stockholm och Mälardalen - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Tolv golfbanor gör gemensam sak för att sätta fokus på Skaraborg

Det finns många golfbanor på en liten yta i Skaraborg. Nu går tolv av dem samman i en gemensam marknadsföringskampanj för att locka golfare från Stockholm och Mälardalen till området.

Inom ramen för projektet Visit Skaraborg pågår ett arbete med att sätta ihop spännande upplevelser som sträcker sig över kommungränserna. Det senaste erbjudandet i raden är ”Golfa i Skaraborg” med fokus på det stora antal golfbanor som finns på ett litet område och som erbjuder mycket varierande golfupplevelser.

Det har varit ett stort intresse bland golfbanorna till ett samarbete. Det här är ett gott exempel på hur vi kan jobba tillsammans på olika nivåer och lägga ihop finansiering till en större satsning, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde
I april och maj kommer de tolv golfbanorna tillsammans med Visit Skaraborg och Turistrådet Västsverige att via Svenska Golfförbundets kanaler och annonsering på Facebook, Instagram och Youtube vända sig till golfare i Stockholm och Mälardalen. Målsättningen är att få tjej- och killgängen och paren att välja en golfbana mellan Vänern och Vättern för sin nästa resa.

- Hittills har varje klubb jobbat enbart med sin egen marknadsföring. Tillsammans har vi möjlighet att nå ut mycket bredare med budskapet om Skaraborg som ett spännande golfområde. Vi tror mycket på att vi nu går samman i en gemensam kampanj och marknadsför vårt område som helhet, säger Clas Christensson, klubbchef på Skövde golfklubb.

Golfa i Skaraborg är en satsning inom ramen för Visit Skaraborg, en plattform för samarbete mellan turistorganisationerna i Skaraborg. Här är även produkter för vandring, cykel, matupplevelser, kultur mm framtagna. Allt finns samlat på skaraborg.nu.

    Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde